Hjem > H > Hvem Tar Imot Pant?

Hvem tar imot pant?

Svar: Ja, alle som selger drikkevarer er pliktige til å ta imot og betale ut pant. Hvis de skulle nekte kan du sende en e-post til [email protected] med hvilken butikk det gjelder, så tar vi kontakt.

Les mer

Følgelig, hvilke butikker har panteautomat?

Du kan levere og få utbetalt pant hos alle butikker som selger flasker og bokser med pant. I butikker og kiosker uten panteautomat kan du pante en begrenset mengde, pga plassmangel i kiosk og bensinstasjoner. Hvilke land har panting? Per nå er det bare Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Litauen og Nederland i EU som har et pantesystem slik vi kjenner det i Norge. Krotia har også et pantesystem, men det har lite til felles med de andre systemene. - De aller fleste land har ikke pant i EU.

Kan man levere svensk pant i Norge?

Flasker fra utlandet og bokser fra andre land enn Sverige kan du riktignok bare glemme å pante i Norge. Foreløpig er det nemlig bare svenske bokser som norske automater støtter. En svensk burk i en norsk panteautomat. Ja, det går an, men du kan glemme å få penger for den. Så, hvem eier infinitum? Infinitum er etablert av drikkevareprodusentene og dagligvarekjedene i Norge for å drive effektiv innsamling og resirkulering av drikkevareflasker og -bokser. Det gjør vi gjennom panteordningen.

Hvordan levere mye pant?

Hvordan virker den?

  • Lukk luken og vent til maskinen har telt opp og sortert flaskene og boksene.
  • Ta kvitteringen din, og gå for å handle.
  • Flasker og bokser som ikke aksepteres, sendes tilbake til kunden via returluken.
Er det pant på bruskasser? Kasser for 1,5 liter brusflasker er 390 mm høye og har kun plass til 10 flasker. Brus- og ølflasker kan i Norge stables omhverandre. Pant på brus- og ølkasser ble fjernet 1. september 2018.

Deretter, er det pant på glassflasker?

Panteordning for glassflasker opphørte 31. august 2018. I Norge er beløpene på flaskepanten 2 kroner for emballasje som inneholder opp til 0,5 liter og 3 kroner for emballasje med innhold over 0,5 liter.. Panten på kasser er på 16 kroner. Hva kan man pante? Alle bokser og flasker med pantemerke kan pantes. Når du panter får du tilbake pantebeløpet du betalte da du kjøpte produktet. Flasker og bokser uten pantemerke, som glassflasker, kan ikke pantes.

Hvilket land panter mest?

Norge panter mest i verden – men vi har stort forbedringspotensiale. I dag pantes over 87 prosent av norske flasker.

By Schlessinger

Når kom pant i Norge? :: Hvordan benytte seg av angrerett?
Nyttige lenker