Hjem > H > Hvordan Skal Jeg Tove?

Hvordan skal jeg tove?

Du tover de de ferdige strikke- og hekleprosjektene dine ved å vaske dem én eller gjentatte ganger i vaskemaskinen. Når ull utsettes for vann, varme og friksjon, vil fibrene utvide seg og toves. Tovingens resultat avhenger av vaskemaskinen din, garntype og temperaturer.

Les mer

I forhold til dette, kan man tove med zalo?

For hånd kan det være greit med grønnsåpe eller milo for å få god gli og gni. Unngå Zalo og grønnsåpe i vaskemaskinen - da blir den lei seg. Vanlig vaskemidler kan og brukes på ull, men noen hvitvasker har blekemidler og enzymer i seg som hindrer toving. Kan man Tove safirgarn? Safirgarn er et rent ubehandlet ullgarn som egner seg til gensere, kofter og tilbehør. Garnet er flott til toving av f. eks. kurver, tøfler og sitteunderlag.

Angående dette, kan man tove merino ull?

Kvaliteten på tovingen varierer fra garn til garn. Men det er kun ren ull og Alpaca som kan toves. Det gjelder også blandingen av Alpaca og ull. Men det kan ikke være nylon eller merinoull eller andre kvaliteter iblandet. Også, hva kan man tove? Man kan tove forskjellige typer fibre og ull er spesielt godt egnet. Superwashbehandlet garn har en tynn plasthinne som ligger utenpå ullfiberen, på den måten er fibrene glattet ut og fiberen filter ikke. Superwashbehandlet garn har dermed en høyere toleranse ved vask og tover derfor ikke.

Hvilket garn til Villmarksgenseren?

De garntypene jeg pleier å bruke til Villmarksgenseren er Alafosslopi, Blåne pels-ullgarn eller Troll. Alafosslopi er et islandsk garn som inneholder dekkhår og underull, noe som gjør genseren vannavstøtende og helt perfekt til tøffe forhold. Troll og Blåne er også ypperlige garn til friluftsliv. Tilsvarende, hvordan behandle alafosslopi? Álafosslopi og Létt-Lopi: Bruk max temperatur på 30 grader med Lopi Wool Soap (2 korker i 5L vann). Bløtlegg plagget i såpevannt i ca 10 minutter. Vær forsiktig med hardhendt behandlig, vask plagget forsiktig.

Folk spør også hvor mye garn til villmarksgenser?

Alafosslopi (kommer i nøster på 100 g). Troll og Blåne pelsullgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Garnmengde (For høy hals beregnes 1 ekstra nøste i bunnfarge.) Kan man Tove Akrylgarn? Vegetabilske fibre som bomull, lin og hamp vil ikke tove. Blandingsgarn som inneholder dette vil ikke tove. Syntetiske fibre som akryl, polyester, polyamid og nylon vil heller ikke tove.

Også, hvilket garn er det beste å strikke votter av?

Merinoull som kamgarn

Garnet er mykt og tåler hyppig vask, uten at du trenger å være spesielt ull-vaske-kyndig. Altså en favoritt blant småbarnsforeldre! Dette er allsidig garn som egner seg til luer, votter, gensere, kofter, altså mye forskjellig.

By Caralie

Når kommer pengene inn på konto? :: Kan man Tove Vamsegarn?
Nyttige lenker