Hjem > H > Hvilke Problemer Kan En Pasient Med Hjertesvikt Ha?

Hvilke problemer kan en pasient med hjertesvikt ha?

Ved alvorlig hjertesvikt, kan væske lekke inn i lungene og gi såkalt lungeødem. Dette kan få deg til å hoste opp rosa, skummende slim og man skal da ringe 113 for akutt hjelp. Overflødig væske kan også gi hovne og oppblåste føtter, ankler og bein. Slik hevelse kalles ødem.

Les mer

Hvordan vet man om man har hjertefeil?

Du bør du ta en hjertesjekk ved:

Brystsmerter. Hjertebank. Uavklart pustebesvær. Episoder med uregelmessig puls/hjertebank.
Hvilke blodprøver tas ved hjertesvikt? Dersom du har symptomer på hjertesvikt, kan du hos fastlegen få tatt en enkel blodprøve for å utelukke eller påvise hjertesvikt. Testen, som heter NT-proBNP, er en norsk oppfinnelse og analyseres på de fleste norske sykehuslaboratorier. Den er også i bruk i resten av verden.

Og et annet spørsmål, hvordan finner man ut om man har tette blodårer?

Symptomer

  • Kramper i bena når man går.
  • Hjerneslag.
  • Nyresvikt.
  • Smerter i brystet ved fysiske anstrengelser (angina)
  • Hjerteinfarkt.
Også, hva er forskjellen på hjertesvikt og hjerteinfarkt? Hjerteceller dør hvis man ikke får rask behandling og denne delen av hjertet vil med tiden bli omdannet til arrvev. Hvis en stor del av hjertemuskelen er skadet, klarer ikke hjertet å pumpe like godt som før. Tilstanden kalles akutt hjertesvikt. I verste fall kan hjerteinfarkt hurtig utvikle seg til en hjertestans.

Hvorfor kan legen forordne sengeleie for noen pasienter med hjertesvikt?

Hos pasienter som har en alvorlig hjertesvikt, kan legen forordne sengeleie for å redusere hjertets arbeid. Det er likevel viktig at en pasient i sengeleie får gjøre øvelser i senga, enten aktivt eller passivt. All aktivitet er positivt når det gjelder å forebygge komplikasjoner ved immobilitet. Ta dette i betraktning, hvorfor bør en pasient med hjertesvikt redusere saltinntaket i kosten? Et høyt saltinntak bidrar til økt blodvolum og følgelig høyere trykk i pulsårene. Over tid kan dette føre til tilstanden høyt blodtrykk, hypertensjon, noe som belaster hjertet og blodårene.

Så, hvorfor pasienter med hjertesvikt kan oppleve dyspné?

Hjertesvikt fører også til at kroppen holder på for mye væske, og fordi hjertet ikke klarer å pumpe unna nok blod, hoper det seg opp i lungene eller ute i kroppen. Hvordan oppdage hjertefeil hos barn? ​De viktigste symptomene på det vi kaller hjertesvikt hos spedbarn er rask pust, klam hud, spisevansker og dårlig vektoppgang. Vanligvis er dette en tilstand med langsom utvikling (uke for uke) og fører ytterst sjelden til akutte episoder.

Hvordan sjekker man hjertet?

Røntgenbilder av lungene kan gi informasjon om hvordan hjertet fungerer. Ultralydundersøkelse av hjertet, såkalt ekkokardiografi, er blitt en viktig undersøkelse av hjertet. For å kartlegge blodårene til hjertet, koronararteriene, gjøres det i mange tilfeller kontrastundersøkelse.

By Baillie Gaulzetti

Hvordan merkes angina? :: Hvordan bruke NorgesGruppen gavekort?
Nyttige lenker