Hjem > H > Hvem Oppfant Blåtann?

Hvem oppfant blåtann?

Teknologien ble funnet opp av Jaap Haartsen fra Nederland. Han utviklet Bluetooth i 1994 i Sverige, mens han var ansatt ved elektronikkgruppen Ericsson.

Les mer

Følgelig, hva er bluetooth oppkalt etter?

Bluetooth har fått navnet sitt fra vikingkongen Harald Blåtann. Tilsvarende, hvorfor ha på bluetooth? Fordelen med å bruke Bluetooth fremfor WiFi til sporing, er at teknologien gir mer nøyaktig informasjon om hvor brukeren befinner seg innenfor et avgrenset område på grunn av den korte rekkevidden.

Hva er blåtann kommunikasjon?

Bluetooth er radiooverføringsprotokoll som benyttes for å sende og motta data trådløst mellom enheter i et personlig datanett sammensatt av mobiltelefon, datamaskin, og/eller andre enheter som støtter protokollen. Deretter, hvor langt rekker bluetooth? — I dag er rekkevidden for Bluetooth Smart, eller Low Energy, som det også kalles, rundt 100 meter i fri sikt og rundt 10 meter innendørs med litt vanskelige forhold.

Når ble Bluetooth oppfunnet?

Bluetooth-standarden, som opererer i det lisensfrie båndet mellom 2,4 og 2,485 GHz 1.0 kom i 1999. Den første utgaven av Bluetooth hadde en kommunikasjonshastighet på 1 Mbit/s, såkalt basic rate, og en rekkevidde på 10 meter. I 2000 kom den første mobilen med teknologien innebygget og det første håndfrisettet. Når kom Bluetooth i bil? Den første Bluetooth-modellen i butikkhyllene blir Ericsson R520. 2001: Printere, laptoper, og håndfrisett for bil med Bluetooth ser dagens lys. 2002: Det dukker opp GPS og digitalkamera med Bluetooth-støtte. Antall Bluetooth-produkter runder 500.

Følgelig, hva er harald blåtann kjent for?

Han regnes som den første kongen som hersket over hele Danmark, og han hersket også over deler av Norge. Han var sønn av Gorm den gamle. Harald Blåtann lå stadig i strid med den tysk-romerske keiseren om grenselandet ved Eider-munningen, og skal ha bygd Jomsborg på Wolin ved Oder til forsvar mot venderne. Hvilke bølger bruker Bluetooth? Bluetooth-enheter sender radiobølger i frekvensområdet 2.4 til 2.4835 GHz.

Dessuten, hva er bluetooth og hvorfor kan det være lurt å skru den av?

Når du bruker Bluetooth bør du tenke på strømforbruk og sikkerhet. Å ha Bluetooth aktivert tapper batteriet for strøm. Når telefonen er koblet sammen med for eksempel et håndfrisett eller en PC bruker den mer strøm. Det kan derfor være smart å deaktivere Bluetooth når du ikke bruker det.

By Cottle

Er det lov å bruke Bluetooth på fly? :: Hvordan få opp lokket på toalettet?
Nyttige lenker