Hjem > H > Hvordan Ble Engelsk Det Globale Språket?

Hvordan ble engelsk det globale språket?

Men tidlig på 1600-tallet begynte England å interessere seg for handel og kolonisering, og i takt med at engelskmenn emigrerte og etablerte kolonier under fjerne himmelstrøk, ble også språket de snakket, spredd over store deler av verden.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvorfor lærer vi engelsk på skolen?

Engelsk er et obligatorisk og gjennomgående fag i norsk grunnskole og videregående skole. Faget skal gi kunnskaper i engelsk språk muntlig og skriftlig, samt kunnskap om kultur og samfunn i engelsktalende land. Hvorfor er engelsk språk viktig? Selv i områder der snakker flere språk er engelsk høyt verdsatt, som i diplomati og utdanning, for eksempel – det globale språket vårt fortsetter å dominere. Å kunne kommunisere effektivt på tvers av landegrenser og bedrifter er viktig i dagens geografiske og kulturelt mangfoldige arbeidsplasser.

Angående dette, hvor mange snakker engelsk i verden?

Engelsk er verdens mest utbredte språk. Det er hele 1348 millioner mennesker som kan språket. Antallet mennesker som har engelsk som morsmål, er derimot bare 379 millioner. De største landene som har engelsk som morsmål, inkluderer: USA, Canada, Australia og Storbritannia. Hvordan påvirker engelsk ungdomsspråket? Ungdom og bruk av engelsk

Vi har også sett på hvordan sms- og chatspråk påvirkes fra engelsk. Ungdom er storforbrukere av disse mediene, og tar med seg engelske ord og uttrykk inn i språket sitt i langt større grad enn voksne. Gjennom mediene spres også en urban kultur seg lettere.

Også, hvordan blir språket påvirket av engelsk?

Engelsk er det språket som påverkar norsk mest. Uttrykk som "å chille", "joine" og "chatte" høyrer vi hyppig i ungdomspraten. Det er heller ikkje vanskeleg å sjå kvar uttrykk som "Han ruler!" eller "Den boka syg!" stammar frå. Det er ikkje fullt så vanleg at vaksne bruker slike ord og uttrykk. Man kan også spørre når begynte man å lære engelsk på skolen i norge? Engelsk som obligatorisk fag i folkeskolen startet som en britisk engelsk variant av språket i 1939. Først i 1987, etter nærmere 50 år, blir en normalisert variant av britisk engelsk og amerikansk engelsk likestilt.

Dessuten, når startet engelskundervisning i norge?

I Norge har engelsk vært et fag for alle elever siden 1969 (Simensen, 2010) og har vært obligatorisk for alle førsteklassinger siden 1997. Tilsvarende, hva er nytt i engelskfaget? Det som derimot er nytt, er hvordan Fagfornyelsen knytter språklæring og lesing til nye sider ved engelskfaget og vektlegger en elevaktiv og utforskende tilnærming til språk. Samtidig har elevenes interesser fått større oppmerksomhet og knyttes blant annet til livsmestring, mangfold og relevans.

Hvorfor er det viktig med språk?

Språk er avgjørende for læring, kommunikasjon og sosiale relasjoner, og arbeid med barns språk er en sentral del av barnehagens hverdag. Ansatte i barnehagen må ha god kunnskap om barns språkutvikling og evne til å forstå barns ulike uttrykksformer, for å skape et rikt og variert språkmiljø i barnehagen.

By Adena Turkowski

Hvorfor snakker de engelsk i Irland? :: Hva betyr det at språk endrer seg?
Nyttige lenker