Hjem > H > Hvordan Regne Med Minustall?

Hvordan regne med minustall?

Multiplikasjon og divisjon med negative tall

Når vi multipliserer eller dividerer to tall med like fortegn, blir svaret positivt. Når vi multipliserer eller dividerer to tall med ulike fortegn, blir svaret negativt. Multiplikasjonen eller divisjonen utføres som om begge tallene var positive.

Les mer

I forhold til dette, hvorfor minus og minus blir pluss?

Minus ni vil si å gå like langt fra null i motsatt retning som pluss ni, altså til tallet minus ni på tallinjen over. Ser man på (−3)⋅(−3) er det det samme som −(3⋅(−3)), eller minus (3⋅(−3)), altså minus (minus ni), som er pluss ni på samme måte som over. Tilsvarende, hva er en parentes? Parentes er to sammenhørende tegn i form av to klammer, buede streker e.l. som omslutter et ord, en setning eller et matematisk uttrykk. De to tegnene er speilvendte og kan kalles startparentes og sluttparentes.

Man kan også spørre hvordan får man klammeparentes?

For de som ikke er vant til et 'windows' tastatur: legg merke til at man trenger tasten merket 'Alt Gr' i kombinasjon med 7, 8, 9 og 0 tastene for å få {} og []. I forhold til dette, i hvilken rekkefølge regner man? Rekkefølgen vi utfører operasjonene i, er: eksponenter og røtter. multiplikasjon og divisjon. addisjon og subtraksjon.

Derav, hvor er hakeparentes på mac?

Re: Hakeparantes

alt-8 og alt-9 og shift-alt-8 og shift-alt-9, naturligvis.
I forhold til dette, hva betyr parentes med tre prikker inni? Hakeparentes. En hakeparentes med tre punktum markerer at noe er utelatt i et sitat.

Og et annet spørsmål, er det punktum etter parentes?

Parentes. Når det som står i en parentes, er lagt til ytringa, står punktum etter parentesen. Eksempel: Elevene møtte opp til time (i alle fall de fleste). Hva skjer i parentesen når det er minus etter parentesen? Når vi fjerner parentesen, endrer vi fortegnet til minus (tallet i parentesen) og får +2. Den neste parentesen som må løses opp, har minus foran seg, og derfor vil fortegnet i parentesen endre seg og bli til pluss når vi fjerner denne.

Hva er flytte bytte regelen?

"flytt og bytt" er en huskeregel, men det er viktig å forstå at man trekker fra samme tall på begge sider av likhetstegnet. Med "flytt og bytt" mener man at man flytter leddet som ikke inneholder x over på høyre side av likhetstegnet og bytter fortegn.

By Caines

Hva er bra med tankekart? :: Hva er motivet i en tekst?
Nyttige lenker