Hjem > H > Hvilke Land Har Æ Ö Ä?

Hvilke land har Æ Ö Ä?

Forskjellen mellom det dansk-norske alfabetet og det svenske alfabetet er at en i Sverige anvender Ä i stedet for Æ og Ö i stedet for Ø. Bokstavrekkefølgen er også ulik på svensk: Å, Ä, Ö, mens norsk har Æ, Ø, Å.

Les mer

Deretter, hvilke ord brukes for de norske bokstavene æøå?

Bokstavene Æ Ø Å

  • Lang Æ: bær, lærer, nær, skjære, trær, ære, ærlig.
  • Kort Æ: færre, lærd, nærmere, æsj.
  • Lang E: bevæpne, Cæsar, gælisk, sæd, æser.
  • Kort E: væske, trædd.
Er det bare Norge som har æøå? Æ er en gammel latinsk bokstav som tidligere ble brukt både i engelsk og fransk. I dag brukes den bare i dansk, norsk, islandsk og færøysk.

Hvordan uttaler man Ä?

Bokstaven Ä finnes i tysk, svensk, finsk, estisk, slovakisk og skoltesamisk, der den er en vokallyd. I finsk er den alltid [æ]; i svensk og estisk varierer den mellom [ æ] og [ ɛ], for eksempel i de svenske ordene här [ hæ:r] og vägg [ vɛ:g]. Folk spør også har de å i det svenske alfabetet? Bokstavrekkjefølgja er òg ulik på svensk. Det svenske alfabetet sluttar med Å, Ä, Ö, medan norsk og dansk har Æ, Ø, Å. I norsk og dansk blir alfabetisert Å til slutt fordi dette er den siste bokstaven som vart lagt til i alfabetet, medan i svensk har Å vore i bruk mykje lengre enn i dansk og norsk.

Hva heter alfabetet vi bruker i Norge?

Det norske alfabetet byggjer på det latinske alfabetet. Det finst i hovudsak 29 bokstavar i det norske alfabetet. Alfabetet blir ofte kalla det dansk-norske alfabetet av di alfabetet er likt for språka nynorsk, bokmål og dansk. Når fikk Norge latinske alfabetet? Det latinske alfabetet kom til Norge allerede på 900-tallet, hovedsakelig via England. Grunnen til at det fikk innpass i Norge selv om vi allerede hadde et fungerende alfabet, var at det kom som en del av en pakkeløsning, nemlig kristendommen.

Du kan også spørre hvordan få svenske bokstaver på tastaturet?

De «svenske» tegnene ö og ä skriver man ved først å trykke på tasten med tødler (på norske tastatur til høyre for å-tasten) og dernest på a eller o. Har Danmark Æ Ø å? Dansk er det som vanlig ikke noe problem med i skrift (da er det som kjent verre med talemålet) – moderne dansk har nøyaktig samme rekkefølgen på de tre siste bokstavene som norsk, nemlig Æ – Ø – Å.

Så, hva heter det greske alfabetet?

Det greske alfabetet brukes i dag til å skrive språket gresk. Ordet alfabet kommer fra de to første bokstavene i det greske alfabetet, alfa og beta. Det greske alfabetet regnes som forløperen til de latinske og kyrilliske alfabetene.

By Hook Prak

Hvor mange ord er det i det norske alfabetet? :: Hvordan få fin beret?
Nyttige lenker