Hjem > H > Hvordan Bruker Man Jf?

Hvordan bruker man JF?

eller jfr.) betyr i henhold til og brukes vanligvis når det henvises til rettskilder, f. eks. rettsavgjørelser, lover eller juridisk teori.

Les mer

Angående dette, hvordan skriver man osv?

Ifølge Språkrådet er hovedregelen at forkortelser skal inneholde punktum, men det gjør ikke saken mye enklere. «På grunn av» og «og så videre» forkortes «pga.» og «osv.», med punktum til slutt, mens «og lignende» og «blant annet» forkortes «o.l.» og «bl. a.». Hva betyr forkortelsen aug? Aug. er en forkortelse for måneden august.

Er f.Kr Det samme som fvt?

Fvt. er en forkortelse for «før vår tidsregning», i mange sammenhenger brukt i stedet for f.Kr. (før Kristus eller Kristi fødsel) som en mer religionsnøytral tidsangivelse for samme tidsregning. Og et annet spørsmål, når startet vår tidsregning? Ikke noe år null

Året etter at Jesus ble født heter år 1 e.Kr. Året før heter år 1 f.Kr. Nullpunktet er det øyeblikket på nyttårsaften da 1 f.Kr. ble til 1 e.Kr.

Følgelig, hva betyr bce?

Som en hovedregel bør kalibrerte år angis som cal BP, eller omregnes til BCE (Before Common Era; norsk: fvt., før vår tidsregning) og CE (Common Era; norsk: evt., etter vår tidsregning). Eller at det brukes de tradisjonelle angivelsene BC (Before Christ, f.Kr.) og AD (Anno Domini, e.Kr.). Dessuten, hva betyr per dags dato? «Per nå» er et synonym til «på det nåværende tidspunkt» men også til «dags dato», «i dag», «hittil», «for tiden», «nå om stunder», «til denne dag», og «i skrivende stund» (hvis man skriver).

Hvordan forkorte per dags dato?

Dersom man skal si det samme med norske ord, benytter man forkortelsen, altså PR. HODE. Eksempelvis skriver man også KASSABEHOLDNING PR. DD. Hvordan skrives mm? En millimeter er det samme som tusendels meter eller 1 / 1 000 meter (skrives 10-3 på standardform). Symbolet for millimeter er mm.

Hvordan å forkorte en brøk?

En brøk kan omgjøres til en likeverdig brøk ved å dividere med det samme tallet både i telleren og i nevneren. Dette kalles å forkorte brøken. Både teller og nevner må være delelige på tallet. Det kan være vanskelig å finne ut hvilket tall som kan deles på både teller og nevner.

By Alverson

Kommer ikke inn på https? :: Hva er mv forkortelse for?
Nyttige lenker