Hjem > H > Hvordan Skrive Nettside Som Kilde?

Hvordan skrive nettside som kilde?

Forfatter. (år, dato). Tittel. Hentet fra URL.

Les mer

Også, hvordan henvise til sekundærkilder?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden. Hvordan skrive kilder uten forfatter? «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks. 1: [1] Universitetet i Stavanger.

Følgelig, hvordan referere til rapport?

NOU (Norges offentlige utredninger)

  1. I TEKSTEN: (NOU 2000: 12, s. 33).
  2. I LITTERATURLISTA: TRYKT KJELDE: NOU 2000: 12. (2000).
  3. I ENDNOTE: Legg inn som «Government document». Fyll ut feltene Author (legg inn NOU år: nummer med komma til slutt), Year, Title, URL.
Hvordan skrive kildehenvisning til bok? Etternavn, Initial. (År). Tittel på boken i kursiv. Sted: Utgiver.

Følgelig, hvordan kildehenvise bilder?

Fotografen skal alltid krediteres (oppgi navn på fotograf eller eier). I bildelisten skal du ha med bildenummer, tittel, navn på fotograf, år (hvis tilgjengelig) og URL. Hvis du skal publisere teksten må du bruke bilder som du har lov til å dele (Se Creative Commons symboler på Flickr eller bruk Pixabay som har CC 0). Hvordan skrive SNL som kilde? I LITTERATURLISTA NÅR KJELDA IKKJE HAR FORFATTAR:

Henriksen (Red.), Store norske leksikon (3. utg., bd. 13, s. 132-133).

Tilsvarende, hvordan skrive referanser i oppgave?

Når du refererer litteratur eller tekster som brukes i oppgaven din kan det gjøres på følgende måte: Referansen skal ha navnet på forfatteren/opphavsperson/institusjon først, deretter følger tittel i kursiv, hvor den er trykket, årstall og til slutt eventuelt sidetall. Hva er forskjellen på primær og sekundærkilder? Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling.

Deretter, hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

By Salim

Hvordan gjenta formel i Excel? :: Hvordan koble til iPhone til Samsung TV?
Nyttige lenker