Hjem > H > Hva Betyr 20 Mm Nedbør?

Hva betyr 20 mm nedbør?

Nedbøren oppgis i millimeter (mm), som tilsvarer liter pr. m². Faller det 10 mm nedbør på et areal på 100 m², tilsvarer det en vannmengde på 1000 liter (1 tonn). Hvis nedbøren faller i fast form (snø eller hagl), må den smeltes før den kan måles.

Les mer

Hvordan utarbeides et værvarsel?

Datamaskinen samler inn observasjoner og ulike målinger av hvordan været er akkurat nå. Vi kan si at det gjøres en diagnose av været. Deretter regner meteorologenes modeller seg fram til hvordan været blir framover i tid. Disse modellene jobber ut fra et rutenett. Man kan også spørre når oppdateres pent no? Pent.no blir oppdatert hvert 10'de minutt. Tidsintervallet vi bruker på 5-dagers varselet er fast og baserer seg på det vi får fra yr.no. Tidspunktene på pent er i lokaltid for stedet som vises.

Når oppdateres værmeldingen?

Det meste innholdet i korttidsvarselet oppdateres hver 3. time, og alt i langtidsvarselet oppdateres hver 12. time. Temperaturvarslene blir oppdatert hver time. Tilsvarende, hvem er best av yr og storm? Det er små forskjeller mellom storm og yr.no på nedbør, men yr.no treffer litt oftere. Yr.no treffer i 83 prosent av tilfellene mens storm treffer 81 prosent. – Forskjellen i hvordan nedbør presenteres på storm og yr er at vi på yr.no også estimerer usikkerheten for nedbøren, sier Kristiansen.

Hva er kraftig vindkast?

Alt fra sterk kuling og oppover betegnes som «kraftig» fordi gjenstander utendørs kan løsne og blåse avgårde, fjellet «står i kok», og på sjøen oppstår det høye bølger. Her kan du lese mer om de ulike vindstyrkene. Hva betyr vind i kastene? Vindkast er den største øyeblikkelige vindstyrken i et tidsrom.

Angående dette, hva er forskjellen på vind og vindkast?

Et vindkast er den største øyeblikkelige vindhastigheten i løpet av et tidsrom. Vindkast vil alltid være kraftigere enn middelvinden og varer ofte bare noen få sekunder. På Norskekysten vet vi av erfaring at vindkastene er omtrent 1,4 ganger sterkere enn gjennomsnittsvinden. Folk spør også hvor skjer jordskred? Jordskred, enkelt forklart, er et skred der løsmasser som jord og grus løsner og sklir nedover bratte skråninger. – Jordskred skjer bare der det er bratt nok og der det faktisk er løsmasser som kan skli ut, men det er også avhengig av vann.

Hvor er det kvikkleire i Norge?

På hjemmesidene til NGU et det et faresonekart for kvikkleire. De største forekomstene er i det sentrale østlandsområdet og i Trøndelag. Arbeidet som førte til dette søkbare kartet startet etter Rissaskredet i 1978. Lokalbefolkningen kaller dette for «Rissa-raset», men det er klassifisert som et skred.

By Hachmin

Hva betyr fargene? :: Hva betyr gult farenivå?
Nyttige lenker