Hjem > H > Hva Betyr Gult Farenivå?

Hva betyr gult farenivå?

Gult er nok det farenivået du kommer til å se mest. Dette brukes om en moderat farlig situasjon, som kan forårsake skader lokalt. Gule farevarsler sendes ut når det forventes mindre konsekvenser. De fleste vil kunne fortsette sine daglige gjøremål, men de som f.

Les mer

Hvordan tolke vindretning?

VÆRKART: På værmeldingen på NRK har vindretningen piler. Som du ser blåser vinden i Kristiansand FRA øst. På værkartet på tv er vinden markert med piler som peker hvor vinden går mot, mens en tradisjonell værobservasjon har markerte streker der hvor vinden kommer fra. Hva betyr værmelding? Værmelding er en melding om været, presentert i ulike medier. Melding om været ble organisert i de industrialiserte landene i løpet av 1800-tallet.

Ta dette i betraktning, hvor ofte oppdateres storm?

Det vil si at vi kjører modellene hver sjette time gjennom døgnet. Før oppdaterte vi 6 på morningen og 18 på kvelden men nå oppdaterer vi også klokken 12 og ved midnatt. Korttidsvarselet: Oppdateres circa klokken 6,12, 18 og 00. Langtidsvarslet: Oppdateres circa klokken 12 og 00. Når er vindkast farlig? Det har vist seg at vindkast over 40 meter per sekund i bebygde områder gjør omfattende skader.

Hva er faregrad?

Farevarslene inneholder eksplisitt informasjon om faregraden (severity), det vil si hvor voldsomt været vil bli etter kriterier i beredskapsplanen. Farevarslene vil også inneholde informasjon om sannsynligheten (certainty) for at farevarselet vil inntreffe, eventuelt at uværet pågår. Hva betyr vindretningene? Vind er luft i bevegelse. Oftest er det snakk om bevegelse langs jordoverflaten, altså horisontalt. Med vindretningen mener vi den retning det blåser fra; nord, nordøst, og så videre. Vinden kan også bevege seg oppover (oppvind) eller nedover (fallvind).

Hvordan tolke et værkart?

På værkartene er det tegnet inn trykkfeltet. Lavtrykk er markert med L, og høytrykk er markert med H. Som oftest forbinder vi lavtrykk med nedbør og gråvær. Mens høytrykk gir for det meste fint vær. Deretter, hvilken vei blåser nordavind? Nordavind er en vind som kommer fra nord og blåser sørover. Nordavinden har hatt historisk og litterær betydning, siden den ofte betyr kaldt vær og sesongmessige endringer på den nordlige halvkulen.

I forhold til dette, hva er nedbørsmengde?

Tallet viser til hvor høyt vannet i flytende form vil stå over bakken om det ikke synker i jorda, renner vekk eller fordamper. En millimeter nedbør tilsvarer en liter per kvadratmeter.

By Katleen Robotham

Hva betyr 20 mm nedbør? :: Hvordan fjerne mørk bakgrunn?
Nyttige lenker