Hjem > H > Hva Betyr Fargene?

Hva betyr fargene?

I enkelte land, for eksempel Kina, står rødt for rikdom. Rosa symboliserer følsomhet og romantikk, men også manglende realitetsorientering. Blått symboliserer trofasthet og stabilitet, men også indre ro, intuisjon eller stillstand. Fiolett kan symbolisere åndelighet, verdighet og visdom.

Les mer

Følgelig, hva gjør de forskjellige farger med oss?

Fargene er ofte delt i såkalte varme (rød, organge og gul) og kalde (lilla, blå og grønn) farger. De ulike egenskapene gjenspeiler følelsen vi har, og er med å skape egne atmosfærer i rom og våre omgivelser. Med tanke på interiør, er det interessant å se at kalde farger gjør et rom større, og varme minsker. Hva sier fargene om deg? Veldig enkelt forklart, er det slik at varme farger, altså rødt, oransje, rosa, korall og gult, gir energi, mens kalde farger roer deg ned. Dette er farger som blått, grønt og kalde rosa- og lillatoner. Akromatiske farger (farger uten fargepigment) er nøytrale eller tyngende og deprimerende.

Hva symboliserer lilla?

Lilla og femininitet, magi og spiritualitet går sammen.

Det er 41 nyanser av lilla. Når vi bruker det for mye fører det til ambivalens: eksperter råder mot å male et helt rom i denne fargen. Lilla symboliserer makt, men også tvetydighet.
Hvilken farge er håpets farge? Grønt er vårens og håpets farge. Ordet grønn stammer fra ordet gro.

Hvordan lese en fargekode?

I fargesirkelen er grunnfargene ordnet med en bokstav: Y for gult, R for rødt, B for blått og G for grønt. Denne bokstaven finner vi i andre ledd i fargekoden Y20R. Andre ledd i fargekoden sier noe om mengden grunnfarge i en blandingsfarge. Når fargetonen dominerer, er fargen kraftig og intens. Du kan også spørre hvilken farge på treningsrom? #3: Lyse farger gir treningsglede

Du kan kanskje selv tenke deg at man ikke får kjempelyst til å hoppe rundt og trene i et bekmørkt rom? Det stemmer. Alt av møbler, gulv og vegger på treningsrommet hjemme bør være malt i lyse farger. Da øker sannsynligheten for at du får tatt på deg treningsklær og svettet litt.

I forhold til dette, hvordan påvirker farger deg?

Farger kan både tappe deg for og gi deg energi, inspirere deg eller virke beroligende. Derfor er det viktig å være obs på hvilke farger du omgir deg med, også på veggene hjemme. Mangler du energi kan kanskje et rødt rom gi deg piffen tilbake, og er du urolig og engstelig kan grønne elementer gi trygghet. Følgelig, hvordan påvirker lilla oss? Lilla er definitvt en glad og sexy farge. Den påvirker både appetitten og sexlivet ditt. Ønsker du mer lek i sengehalmen, er dette det beste valget. Varme nyanser av lilla inviterer nemlig til kreativitet, mens de kjøligere nyansene er beroligende og avslappende.

Hva står fargen grå for?

Grå anses av de fleste for å være den kjedeligste av alle farger, og i norsk kultur symboliserer den det kjedelige, triste og uinteressante. Ordet brukes mye i uttrykk som for eksempel «grå mus», «grå hverdag» og «grått og trist».

By Eustashe Hosea

Hva er blåfarge? :: Hva betyr 20 mm nedbør?
Nyttige lenker