Hjem > H > Hvordan Unngå Å Bli Svindlet?

Hvordan unngå å bli svindlet?

Slik unngår eller avdekker du denne typen svindel:

  1. Gi aldri fra deg sensitiv informasjon via e-post eller telefon.
  2. Opprett SMS-varsel for kortbetalinger over en viss størrelse (koster 1 krone pr.
  3. Sjekk transaksjonsoversikten/kontoutskriften i blant for å få oppdaget eventuell ukjente belastninger tidligst mulig.

Les mer

I forhold til dette, kan man anmelde på nett?

Vedlegg kan ikke leveres digitalt

Hva som har skjedd, alder og statsborgerskap har betydning for hvordan du kan levere en anmeldelse. Noe kan anmeldes på nett, i andre tilfeller må du møte hos politiet.
Hva er svindel? Svindel er en formuesforbrytelse der noen tar penger, ved å lure noen til å gi bort informasjon eller gjøre en handling som fører til tap. Det kan for eksempel være at noen utgir seg for å være banken din i en e-post og får deg til å logge inn med BankID slik at de kan tappe kontoen din for penger.

Hvordan stoppe svindel SMS?

Hva gjør du om du mottar en søppel-SMS

  1. Aldri svar. Svar aldri på noen søppel-SMS-er.
  2. Ikke klikk på noen lenker.
  3. Ikke oppgi personlig informasjon.
  4. Gå direkte inn på en organisasjons nettside.
  5. Rapporter svindleren.
  6. Legg inn en klage.
Og et annet spørsmål, kan man bli svindlet med kontonummer? I prinsippet er det helt ufarlig å gi fra seg kontonummeret sitt. Denne informasjonen er ikke spesielt interessant i seg selv, og svindlere kan ikke egentlig gjøre noe skade med kun denne informasjonen.

Hvordan melde fra om Telefonsvindel?

– Hvis du opplever eller mistenker svindelforsøk via anrop eller SMS, kan du melde ifra til din mobiloperatør. Hos Telenor har vi en mulighet til å blokkere uønskede, internasjonale anrop, før de sendes videre til norske mobilabonnementer. Hva er straffen for svindel? Strafferammen for vanlig bedrageri og databedrageri er bot eller fengsel inntil tre år. Grovt bedrageri straffes med fengsel inntil seks år. Grovt uaktsomt vanlig og grovt bedrageri straffes med fengsel inntil to år. For lite bedrageri er strafferammen bot eller fengsel inntil seks måneder.

Folk spør også hva gjør man hvis man blir lurt på finn?

Anmeld saken til politiet

FINN kan ikke hjelpe deg med å kreve tilbake eventuelle penger eller varer du er blitt svindlet for, ei heller involvere seg i noen typer konflikter som måtte oppstå. Derfor anbefaler vi deg å anmelde saken til politiet så fort som mulig.
Kan du anmelde noen anonymt? Ring 800 40 008

Ring oss. Vi kan veilede deg om hvordan du kan anmelde.

Ta dette i betraktning, er en anmeldelse offentlig?

I Norge starter en offentligrettslig forfølging av straffesaker med en anmeldelse. Både publikum og politiet kan anmelde straffbare forhold. Noen straffesaker starter som en undersøkelsessak som fører til anmeldelse. En anmeldelse gir grunn til å åpne etterforskning av det straffbare forholdet som er anmeldt.

By Wendel Daubert

Hvordan kan man anmelde til politiet? :: Er hørselsskade permanent?
Nyttige lenker