Hjem > H > Hvilke Metoder Har Vi For Å Trene Utholdenhet?

Hvilke metoder har vi for å trene utholdenhet?

Når vi snakker om metoder for å trene utholdenhet, dreier det seg om to forskjellige: intervalltrening og kontinuerlig arbeid (langkjøring). Intervalltrening er arbeid som veksler mellom arbeid (arbeidsperiode) med høy intensitet og arbeid med lav intensitet (pauser).

Les mer

Hvilke faktorer er viktige å kontrollere ved testing?

Det er viktig å ha så god kontroll på feilkilder ved testen som mulig. Av ytre faktorer som bør være så like som mulig fra test til test er værforhold, underlag (ved for eksempel løping) og tid på døgnet. Følgelig, hva menes med kondisjonsalder? Kondisjonsalder er en beregning som er knyttet til kondisjonsnivået ditt på kondisjonsberegningen din. Mens kondisjonsberegningen din beskriver ditt nåværende kondisjonsnivå, det er ikke alltid lett å vite hva det betyr. Kondisjonsalderen tolker VO2 Max-poengsummen din for å gjøre den mer korrekt.

Hvordan trene kondisjon og utholdenhet?

Å gå, ta trappa, sykle, jogge eller spille fotball er gode aktiviteter for å trene opp kondisjonen. Intervalltrening er en effektiv og tidsbesparende måte å trene kondisjonen på. Er kondisjonstrening nytt for deg, er det viktig at de første øktene er rolige. Hva betyr Kondisjonsberegning? Kondisjon vil si maksimalt oksygenvolum (i milliliter) som du bruker per minutt per kilo med kroppsvekt ved maksimal ytelse. Litt enklere forklart kan du si at kondisjon viser atletisk prestasjon og øker etter hvert som du kommer i bedre form.

Hvordan vite om man er godt trent?

1) Hvis pulsen faller raskt når du tar en pause i treningen, er du i god fysisk form

  1. Mindre enn 12 slag: Risikosone.
  2. 12-20 slag: Dårlig fysisk form.
  3. 20-30 slag: God fysisk form.
Du kan også spørre hvor lang tid tar det før man ser resultater? Generelt kan du forvente å se resultater etter to uker. Holdningen din vil bli bedre, og du vil føle deg sterkere og mer utholdende. Imidlertid vil det tre til fire måneder for musklene å vokse.

Er det bra å ha høy makspuls?

Det er en fordel å ha høy makspuls. Jo fortere hjertet slår, desto mer blod og oksygen tilføres muskulaturen, som igjen fører til at du klarer å prestere mer, forklarer Tjelta og legger til: –At makspulsen går ned med alderen ses på som en sikring. Også, hvordan påvirker laktat ph verdien i muskler? Ved hardt muskelarbeid vil en få en økning av melkesyremengden i muskulaturen, og laktatinnhold og surhetsgrad vil øke (pH-verdien synker). Dette er årsaken til at melkesyren gjør muskelen sur.

Hva er melkesyreterskelen?

Melkesyreterskel eller anaerob terskel (AT) er det den høyeste pulsen du kan ha i en bestemt aktivitet uten at du får opphopning av melkesyre og stivner. Når du trener på terskel fjerner kroppen like mye melkesyre som den produserer.

By Landis

Hvordan Fabrikkinstille Lenovo? :: Hva er en god VO2 max?
Nyttige lenker