Hjem > H > Hva Er Det Som Skjer I Proteinsyntesen?

Hva er det som skjer i proteinsyntesen?

Proteinsyntese er prosessen der nye proteiner dannes. Det skjer ved at ulike aminosyrer settes sammen til en kjede, i en bestemt rekkefølge, etter oppskrift fra genene. Proteinsyntesen skjer i cellene.

Les mer

Så, hva tror du skjer hvis det oppstår en forandring i arvestoffet som gir en fordel i det miljøet arten lever i?

Hva tror du skjer hvis det oppstår en forandring i arvestoffet som gir en fordel i det miljøet arten lever i? Hvis det oppstår en slik endring i arvestoffet, vil det kunne bli flere medlemmer av denne arten i et område. Hva er forkortelsen på fire basene som finnes i DNA molekylet? DNA (forkortelse for deoksyribonukleinsyre, eller deoxyribonucleic acid på engelsk) er lange molekyler som består av to tråder som er tvunnet om hverandre og danner en dobbeltspiral, en DNA-dobbelheliks. Trådene er bygget opp av fire byggesteiner: de kjemiske basene adenin (A), cytosin (C), guanin (G) og thymin (T).

Hvorfor har vi to versjoner av de fleste genene våre?

Vi har to versjoner av de fleste genene våre: De to kromosomene i et kromosompar inneholder gener med de samme egenskapene. Inneholder det ene kromosomet i et kromosompar et gen for hårfarge, vil også det andre kromosomet i paret gjøre det. Hvor likt DNA har søsken? Søskenpar vil i gjennomsnitt være 50 prosent genetisk identiske, men genen kan også skille seg med 90 eller 10 prosent. Det er mulig å få et ikke-enegget tvillingpar som nesten ikke deler noen gener. – Det er det som skjer når tvillinger har ulik hudfarge. Da er det stor genetisk variasjon, forteller forskeren.

Hvordan arver vi egenskaper fra våre foreldre?

Når gener overføres fra foreldre til avkom kalles det arv eller nedarving. Når avkom arver gener fra sine foreldre får de en genutgave (allel) fra hver av foreldrene (én fra mor og én fra far). De cellene som overfører genene til neste generasjon kalles kjønnsceller. Tilsvarende, hvordan ser et kromosom ut? Kromosomer er store molekyler som består av DNA (arvemateriale) og proteiner. DNA har form som lange, tynne tråder som er flere centimeter lange, men i kromosomene er disse trådene kveilet opp og surret sammen ved hjelp av proteiner slik at kromosomene blir mye tykkere enn det selve DNA-tråden er.

Hvordan påvirker gener personlighet?

Det som skaper vår personlighet, er et samspill mellom gener og miljø der begge har omtrent like stor betydning. Arveligheten for normale personlighetstrekk er mellom 40 og 60 prosent. Når det gjelder personlighetsforstyrrelser, er sannsynligvis genenes betydning større. Angående dette, hva mener vi med ordet fenotype? Fenotype er innen genetikken de egenskapene hos et individ man kan observere direkte, altså de egenskapene som kommer til uttrykk i en organisme. Fenotype står i kontrast til genotype, som er den informasjonen som ligger i genene (DNA) til et individ eller en celle.

Så, hva er epigenetikk ndla?

Epigenetikk er vitenskapen om arvelige, reversible endringer i måten genene blir brukt på, uten at DNA-et endrer seg. I epigenetikken studerer vi hvordan miljøfaktorer påvirker genuttrykket – altså hvordan miljøet påvirker hvilke gener som er aktive til enhver tid.

By Delcina

Kan man ta nesespray i øret? :: Hvem bestemmer gener?
Nyttige lenker