Hjem > H > Hvordan Stoppe Fukt I Grunnmur?

Hvordan stoppe fukt i grunnmur?

Med Controll® Betongtett stopper du enkelt fukt i mur og betong. Controll® Betongtett er en impregnering som har svært gode testresultater og referanser, både fra Norge og utlandet. Produktet inneholder silikater som trenger inn og tetter dypt inne i betongen.

Les mer

Hvordan fuktsikre kjellergulv?

Hvis kjellergulvet ikke har fuktsperre, bør du bygge opp et nytt gulv. Den sikreste gulvoppbyggingen på eldre kjellergulv er å bruke betongpåstøp. Betongpåstøp med fuktsperre og varmeisolering er den aller mest fuktsikre løsningen, spesielt på gamle betonggulv. Hvordan forhindre fukt i kjeller? Tiltak mot fukt i kjelleren:

  1. Ventilasjon.
  2. Avfukter.
  3. Led bort regn- og smeltevann.
  4. Utvendig isolering og drenering.
  5. Innvendig etterisolering.
  6. Innvendige tettetiltak.
  7. Elektroosmose.
  8. Elektroosmose: Fuktigheten drives ut fuktighet med pulserende likestrøm.

Så, er det farlig med fukt i kjeller?

Ifølge Folkehelseinstituttet kan innendørs fukt føre til muggsopp som kan gi farlige luftveissykdommer, astma, allergi og eksem. Drenering og isolering er nøkkelen til en helsevennlig kjellerstue. Folk spør også hvor mye koster elektroosmose? — Hva koster det å installere pulserende elektro-osmose EPT og EPS?- Fra 50 000 til over 200 000 kroner, avhenger av størrelsen på fuktproblemet. I gamle bygårder, som vi har mange av, kan prisen variere fra 200 000 til 500 000 kroner. Systemet blir permanent installert.

Og et annet spørsmål, hvordan slemme grunnmur?

Slemming av mur betyr å påføre en fin blanding av puss som du enten kan slenge på eller sprøyte på muren. Før du slemmer må du fylle fuger og sår med mørtel. Men så er alt klart for å slemme. Slemming av mur kan enten kostes på i 1-2 strøk eller trekkes på med stålbrett og deretter kostes ut. Hvordan isolere innvendig murvegg? Ved innvendig isolasjon bør man bruke en dampsperre. Trykkfaste isolasjonsplater av polystyren kan limes og festes mekanisk til innerveggen. Platene må overflatebehandles eller kles inn med brannsikkert materiale. Mørtler tilsatt isolerende areogel påføres direkte på murveggen.

I forhold til dette, hvordan isolere en kjeller?

Til utvendig isolering av kjellerveggen kan man bruke drensplater av mineralull, ekspandert polystyren (EPS) med høy densitet, ekstrudert polystyren (XPS) eller skumglass. For raskere uttørking av veggen kan man benytte dampåpen isolasjon på utsiden, som steinull eller spesialkvaliteter av EPS. Hvordan fikse fukt i kjeller? Dersom du har fuktproblemer i kjelleretasjen, er ofte det beste du kan gjøre å legge ny drenering. Svært forenklet betyr det at du må grave opp rundt huset, legge ny drensledning, legge knotteplast utenpå veggen og fylle på med drenerende masser.

Hvor mye koster EPS fuktsikring?

Vårt system tilpasses ditt behov. EPS-styringssentral som er “hjernen” i det hele har en pris fra Kr 42500,-. I tillegg kommer elektroder, materiell og arbeid.

By Marcella Hayslip

Hvordan lufte kjeller? :: Hvordan få bort saltutslag?
Nyttige lenker