Hjem > H > Hvordan Stelle Lykkekløver?

Hvordan stelle lykkekløver?

Oxalis, også kjent som Lykkekløver, holder seg godt både inne og ute. Bladene kan imidlertid folde seg sammen om den ikke får nok lys. Et godt tips mot slutten av sesongen er å sette den ned i kjelleren. La den visne ned, så kommer den opp igjen til neste år.

Les mer

Hvordan vanne Oxalis?

Vann og gjødsel:

Bør vannes fra bunnen, siden røttene ligger under knollene. For mye vann kan få bladene til å visne ned. Da må den få tørke opp til den spirer på nytt. Tar det lang tid, bør potta vannes annenhver uke.
Hvordan overvintrer Oxalis? Vi har tidligere gjort noen forsøk på å overvintre forskjellige fargerike oxalis ute i hagen, men det har gått dårlig. Etter hva vi har lest er oxalis en knollvekst, slik at du må ta opp knollene og la dem ligge frostfritt hele vinteren. Alternativt kan du sette hele potta i kjelleren, og bare la det tørke ut.

Ta dette i betraktning, er oxalis flerårig?

Mørke blader eller blomster er dramatiske, og gir en fantastisk kontrast til andre farger, enten du beveger deg mot den gylne, eller rosa fargepaletten. De mørke bladene på sommerfuglgaukesyre er en rå bakgrunn for de blekrosa blomstene som kommer jevnlig utover sommeren. Her er en staude med nesten svarte blomster. Så, er gjøksyre spiselig? Sesong: Hele sesongen. Spiselige plantedeler og bruk: Blad, stilk og blomst. Brukes som garnityr og i salater, supper og saus.

Hvordan stelle Praktspragle?

Stelletips Coleus - Praktspragle

Ute bør den plasseres lyst og lunt, men også her bør den unngå direkte sollys. Vanning: Coleus liker mye vann, så her kan du gjerne vanne rausere enn med endel andre grønnplanter. Den liker best å få vann ned i underskålen – så bestemmer den selv hvor mye den vil drikke.
Derav, hvor ofte vanne oxalis? Er det tørt vanner du. Om det ikke er veldig varmt, er det gjerne én gang i uken. Har den fått for mye vann, vil bladene visne ned. La den i tilfelle tørke godt opp, før du gir forsiktig med vann og lar den blomstre opp igjen.

Kan man spise Oxalis?

Bladene kan spises, og har en syrlig, lett sitronaktig smak. Hvordan ta en avlegger? Da gjør du slik:

  1. Kutt av en av plantens grener og fjern de nederste bladene.
  2. Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann.
  3. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys.
  4. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter.
  5. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Hvordan klippe ned Coleus?

På våren og sommeren kan du beskjære planten kraftig ned ved å klippe rett over små skudd langt nede på grenene. Den ser stusselig ut etter dette, men gi den noen uker og se den forvandle seg til et kraftig og buskete eksemplar.

By Sandon Blinkhorn

Kan prydgress overvintre? :: Hvilken ribbe er best 2021?
Nyttige lenker