Hjem > H > Hvordan Kjøre Taxi?

Hvordan kjøre taxi?

Du trenger ingen formell utdanning for å bli taxisjåfør, men for å ha lov til å kjøre taxi må du få utstedt politiets kjøreseddel i tillegg til førerkort. Hvis det er første gangen du skal ha kjøreseddel må du først gjennomføre vegvesenets drosjesjåføreksamen.

Les mer

Hvordan bli drosjeeier?

Taxisjåfører er ansatt hos en drosjeeier, som i de fleste tilfeller er tilsluttet en drosjesentral. Du kan også eie egen taxi og starte egen bedrift, dersom du tar et taxiløyvekurs. ​I tillegg kommer krav om kurs. Kurskravene varierer fra en taxisentral til taxisentral. Hvor mye tjener en taxisjåfør i Oslo? – Vår lønn er basert på provisjon. Kjører vi mye en dag, tjener vi bra. Lønnen svinger opp og ned, men jeg tror 30 000 kroner er vanlig. Vi jobber da rundt 11 til 12 timer hver dag.

Hvor mye tjener en drosjeeier?

De aller fleste drosjeeierne i distriktet, 328 personer med bare et løyve, hadde en gjennomsnittlig ligningsinntekt på 473.400 kroner i fjor. Ifølge Statistisk sentralbyrå hadde personlig næringsdrivende en gjennomsnittlig bruttoinntekt på 572.000 kroner i fjor. Hvor mye tjener en bussjåfør i året? Gjennomsnittlig årslønn for en bussjåfør i Norge er 452.000 kr, basert på tall fra Teknisk beregnings- utvalg. En helt fersk bussjåfør, uten ansiennitet eller fagbrev, har en grunnlønn på 381.000 kr1 i året før man beregner noen form for ulempetillegg eller eventuell overtidsgodtgjørelse.

Tilsvarende, hvordan få taxilappen?

Kontakt legen din og søke om helseattest og få denne godkjent. Så må man søke om kjøreseddel hos politiet (som tidligere). Forskjellen fra tidligere før nytt regelverk, er at man nå får kompetansebevis fra trafikkstasjon, istedenfor kjentmannsprøve bevis fra drosjesentralen. Tilsvarende, hvordan bli løyvehaver? Løyvehaver/løyvesøker må oppfylle følgende krav:

  1. Etablering: Søkeren må ha forretningsadresse i Norge og være registrert i enhetsregisteret.
  2. Økonomi: Attest/utskrift som viser at søkeren ikke har vesentlige, forfalte restanser til det offentlige eller er under konkursbehandling.
  3. Ha god vandel.

Så, hva skal til for å få drosjeløyve?

Du må ha et foretak/firma for å søke. Det er daglig leder i foretaket/firmaet som kan søke om drosjeløyver. Et løyve koster 3400 kroner. Hvis foretaket ditt er registrert i et annet fylke, må du kontakte ditt fylke for å få riktig søknadsskjema. Hvor mye koster taxi fra Gardermoen til Oslo?

Grunnpris
Sone1-4 passasjerer6-16 passasjerer
Grønn889,-+130/passasjerer
Gul969,-+130/passasjerer
Orange1049,-+130/passasjerer

Så, hvordan bli taxisjåfør i oslo?

Du som ønsker å begynne som taxisjåfør i Oslo Taxi, må gjennomføre et intervju, deretter er det et test- og kursprogram. Det er ulike krav til helt nye sjåfører og til sjåfører som tidligere har kjørt for Oslo Taxi. For å kjøre drosje generelt må du ha politiets kjøreseddel og gyldig førerkort.

By Dane Dollyhigh

Hvor skal man sitte i en taxi? :: Hvordan starte opp i Windows 10 sikkermodus?
Nyttige lenker