Hjem > H > Hvordan Løse En Likning Med Brøk?

Hvordan løse en likning med brøk?

For å løse likningen, gjør du følgende:

  1. Finn fellesnevneren til brøkene. Vi har 6, 4 og 3 som nevnere.
  2. Multipliser alle ledd på begge sider av likningen med 12.
  3. Forkort.
  4. Løs opp parentesen.
  5. Alle ledd med x samles alene på venstre side av likningen.
  6. Trekk sammen ledd på venstre siden av likningen.

Les mer

Hvordan regne brøk pluss?

Svar:

  1. Finn fellesnevneren - tallet som er delelig med begge nevnere. Fellesnevneren er tallet som har begge nevnere som faktorer.
  2. Utvid brøkene - multipliser nevneren med det tallet som gir fellesnevneren.
  3. Svaret er en brøk der telleren er summen av tellere i de utvidete brøkene og nevneren er fellesnevneren.
Hva er en brøkstrek? En brøk er et matematisk uttrykk som består av to tall skrevet over hverandre med en strek i midten. Tallet over streken heter teller, mens tallet under streken heter nevner. Streken på mellom tallene kaller vi for en brøkstrek.

Også, hvordan regne brøk med divisjon?

Divisjon av brøk.

Man deler en brøk med en annen brøk ved at telleren og nevneren i den andre brøken bytter plass, og deretter ganges denne brøken med den første brøken.
Hvor mye er en brøk av en brøk? For å multiplisere en brøk med en annen brøk, multipliserer man telleren med telleren og nevneren med nevneren. En dividerer to brøker ved å multiplisere telleren i den første brøken med nevneren i den andre og nevneren i den første brøken med telleren i den andre.

Angående dette, hvordan løse likninger med brøk og parentes?

Å løse likninger med brøk og parentes

  1. Finn fellesnevneren.
  2. Multiplisér alle leddene med fellesnevneren og stryk mot nevnerne.
  3. Tenk PEMDAS!
  4. Flytt alle tall-leddene over på en side.
  5. Flytt alle -leddene over på den andre siden.
  6. Trekk sammen på begge sider.
Hvordan å forkorte en brøk? En brøk kan omgjøres til en likeverdig brøk ved å dividere med det samme tallet både i telleren og i nevneren. Dette kalles å forkorte brøken. Både teller og nevner må være delelige på tallet. Det kan være vanskelig å finne ut hvilket tall som kan deles på både teller og nevner.

Ta dette i betraktning, hvordan løse et likningssett?

Å løse et likningssett går ut på å finne de verdiene for x og y som passer i begge likningene. En metode for å løse et likningssett ved regning, er innsettingsmetoden. Når vi bruker denne metoden, begynner vi med å finne et uttrykk for den ene ukjente, uttrykt med den andre ukjente ved hjelp av en av likningene. Dessuten, hvordan regne brøk med pluss og minus? Først finner vi fellesnevneren for brøkene. Fellesnevneren for brøkene 12 og 13 er 6, fordi både 2 og 3 går opp i 6. Vi utvider hver av brøkene slik at de får fellesnevneren som nevner. Til slutt adderes eller subtraheres brøkene.

Hvordan addere brøk med lik nevner?

Når vi adderer eller subtraherer brøk, må brøkene alltid ha lik nevner. Hvis brøken har lik fellesnevner så adderer/subtraherer vi tellerne og beholder nevnerne. Hvis brøkene har ulik fellesnevner, må vi finne fellesnevneren og utvide brøkene slik at alle har lik nevner.

By Adar Mikita

Hvordan regne pluss og minus? :: Hvordan få passord på bilder på iPhone?
Nyttige lenker