Hjem > H > Hva Betyr Firkantet Parentes?

Hva betyr firkantet parentes?

Parentes består av to buer som står på hver side av en del av en tekst. Tegnet uttrykker at den aktuelle delen av teksten er en sidebemerkning, et innskudd eller tillegg.

Les mer

Tilsvarende, når bruker man hakeparentes?

Hakeparentes brukes når man i et sitat skriver noe som ikke er en del av sitatet, men som er nødvendig for å få frem meningen. Hvordan får man Klammeparentes? For de som ikke er vant til et 'windows' tastatur: legg merke til at man trenger tasten merket 'Alt Gr' i kombinasjon med 7, 8, 9 og 0 tastene for å få {} og [].

Hvordan skrive Krøllparentes på PC?

Den venstrestilte krølleparentesen kjem fram gjennom vanlege QWERTY-tastatur med norsk oppsett ved å taste Alt Gr og 7-tasten (over bokstavtastane). Den høgrestilte parentesen kjem fram fram med Alt Gr og 0. Hvordan lage ulike tegn på Mac? Trykk på tasten på tastaturet som tilsvarer tegnet i Tastaturvisning, eller klikk på taster i Tastaturvisning. Trykk på en spesialtast, eller en kombinasjon av spesialtaster, for å se spesialtegnene eller symbolene du kan skrive. Du kan for eksempel holde nede Tilvalg-tasten eller Tilvalg- og Skift-tastene.

Hva betyr de ulike parentesene i matte?

I matematikken angir parentessymbolet ( ) at det uttrykket som står inne i parentesen skal betraktes som et samlet hele. Det betyr blant annet at matematiske operasjoner innenfor parentesen skal utføres før de operasjonene som står utenfor, slik at for eksempel 8 · (12 – 4) = 8 · 8 = 64, mens 8 · 12 – 4 = 96 – 4 = 92. Ta dette i betraktning, hvor er hakeparentes på mac? Re: Hakeparantes

alt-8 og alt-9 og shift-alt-8 og shift-alt-9, naturligvis.

Hva betyr parentes med tre prikker inni?

Hakeparentes. En hakeparentes med tre punktum markerer at noe er utelatt i et sitat. Følgelig, er det punktum etter parentes? Parentes. Når det som står i en parentes, er lagt til ytringa, står punktum etter parentesen. Eksempel: Elevene møtte opp til time (i alle fall de fleste).

Dessuten, hva betyr klamme?

Klamme er en type parentes. Begrepet klamme brukes særlig om hakeparentes («skarpe klammer» [ ]); strek i form av bue eller sløyfe for å vise at noe skal holdes samlet.

By Letta Dimartino

Hvorfor bruker vi parenteser i matematikk? :: Hva er specs på pc?
Nyttige lenker