Hjem > S > Skal Det Være Mellomrom Før Parentes?

Skal det være mellomrom før parentes?

Det skal ikke være mellomrom mellom parentestegn og tekstdelen de rammer inn. Det samme gjelder for anførselstegn.

Les mer

Angående dette, hvordan referer til sitat?

Når du brukar direkte sitat, skal tilvisinga i teksten alltid innehalde etternamnet til forfattaren, utgivingsåret og sidetalet som sitatet er henta i frå. Kort sitat (mindre enn 40 ord): Eit kort sitat på mindre enn 40 ord skal skrivast i løpande tekst med sitatteikn (hermeteikn). Hvordan kilde til sitat? Det er to måter å sitere en kilde på, alt etter hvor langt sitatet er. Sitater på mindre enn tre linjer plasseres i «hermetegn» i den løpende teksten, mens de på tre linjer eller mer har linjeskift før og etter sitatet, og et innrykk slik at venstremargen er bredere på sitatet.

Skal sitat stå i kursiv?

Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic]. Dessuten, hva er parentes i matte? I matematikken angir parentessymbolet ( ) at det uttrykket som står inne i parentesen skal betraktes som et samlet hele. Det betyr blant annet at matematiske operasjoner innenfor parentesen skal utføres før de operasjonene som står utenfor, slik at for eksempel 8 · (12 – 4) = 8 · 8 = 64, mens 8 · 12 – 4 = 96 – 4 = 92.

Angående dette, hvordan regne algebra med parentes?

For å løse opp (fjerne) en parantes med fortegn (minustegn foran parentesen), må vi endre fortegn på alle ledd inne i parentesen. Denne regelen gjelder også for bokstavregning. La oss se hvordan vi kan regne ut (a+b)−(a+b). Hva betyr Klammeparentes i matte? en mengde kan ha endelig eller uendelig antall elementer. Det er flere skrivemåter for forskjellige mengder: Klammeparenteser: mengde utfall av et terningkast kan skrives slik {1,2,3,4,5,6}. Mengden av de naturlige tallene, N, kan skrives N = {1,2,3,4,..}

Dessuten, hvordan skrive krøllparentes på windows?

Krøllparentes (frå engelsk curly bracket) er eit namn på teikna { og }. Den venstrestilte krølleparentesen kjem fram gjennom vanlege QWERTY-tastatur med norsk oppsett ved å taste Alt Gr og 7-tasten (over bokstavtastane). Den høgrestilte parentesen kjem fram fram med Alt Gr og 0. Hvordan lage ulike tegn på Mac? Trykk på tasten på tastaturet som tilsvarer tegnet i Tastaturvisning, eller klikk på taster i Tastaturvisning. Trykk på en spesialtast, eller en kombinasjon av spesialtaster, for å se spesialtegnene eller symbolene du kan skrive. Du kan for eksempel holde nede Tilvalg-tasten eller Tilvalg- og Skift-tastene.

Følgelig, hva er alt knappen på mac?

Alt (kalt option på Mac OS) er tasten som ligger til venstre for mellomromstasten på normale tastaturer. Tasten er en modifiseringstast som kan endre funksjonen til andre taster, ved at en holder Alt nede samtidig som en trykker den andre tasten.

By Odysseus Sabins

Hvorfor bruker man personifisering? :: Hva heter de tre prikkene?
Nyttige lenker