Hjem > H > Hva Er Digital Praksis I Barnehagen?

Hva er digital praksis i barnehagen?

Barnehagens digitale praksis skal bidra til barnas lek, kreativitet og læring. Ved bruk av digitale verktøy i det pedagogiske arbeidet skal dette støtte opp om barns læreprosesser og bidra til å oppfylle rammeplanens føringer for et rikt og allsidig læringsmiljø for alle barn.

Les mer

Hva regnes som såkalte særlige kategorier av personopplysninger?

Dette kalles gjerne "sensitive" eller "særlige kategorier" av personopplysninger. Eksempler på slike opplysninger er en persons rasemessige eller etniske bakgrunn, politiske oppfatning, religion, filosofiske overbevisning eller medlemskap i fagforening. Kan man sende personopplysninger på mail? Datatilsynet er ikke positive til å sende personopplysninger over e-post, og spesielt ikke fødselsnummer (11 siffer). Dette fordi e-post er en «åpen» løsning og faren for feilsendelse i tillegg er stor.

Også, er adresse en personopplysning?

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Typiske personopplysninger er navn, adresse, telefonnummer, e-post og fødselsnummer. Og et annet spørsmål, hva er brudd på gdpr? Ifølge GDPR artikkel 4 nr. 12 defineres et sikkerhetsbrudd (dvs. «brudd på personopplysningssikkerheten») som: «…brudd på sikkerheten som fører til utilsiktet eller ulovlig tilintetgjøring, tap, endring, ulovlig spredning av eller tilgang til personopplysninger som er overført, lagret eller på annen måte behandlet».

Er SMS sikker kommunikasjon?

For eksempel er sms ikke en teknologi som anses som tilstrekkelig sikker til å utveksle helseopplysninger. Selv om sms i utgangspunktet kun skal brukes til timebestilling eller annen praktisk informasjon, kan bruk av sms i pasientkontakt føre til at det utveksles helseopplysninger. I forhold til dette, hvordan skrive personvernerklæring? Personvernerklæringen din må inkludere informasjon om:

  1. Hvem du er og kontaktinformasjonen din.
  2. Hvorfor du behandler personopplysningene (formål)
  3. Hvilket rettslig grunnlag (behandlingsgrunnlag) du har for hver behandling («en behandling» kan være å sende ut nyhetsbrev eller å selge varer og tjenester)

Hvem kan være personvernombud?

Bare fysiske personer kan inneha rollen. Den behandlingsansvarlige, kan ikke utnevne seg selv som personvernombud. Datatilsynet fraråder at den som er sikkerhetsansvarlig også påtar seg rollen som personvernombud da disse rollene ofte kan ha motstridende interesser. Man kan også spørre hva er personvern ndla? Personvern er retten til et privatliv og retten til å bestemme over egne personopplysninger.

Hva er taushetsplikt Quizlet?

Taushetsplikt er betyr at man har en jobb der man ikke har lov til å fortelle informasjon om en personen videre. I dette tilfellet dreier det seg om informasjon som berører noens helse eller som berører pasienten eller brukerens privatliv. Helsepersonell har taushetsplikt etter Helsepersonelloven.

By Shari Jaenicke

Hva kan jeg gjøre for å få mer plass på Mac? :: Hva er dårlig med digitale spor?
Nyttige lenker