Hjem > H > Hva Er Digital Trygghet?

Hva er digital trygghet?

Digital Trygghet gir familien rett til rådgivning og advokatbistand, sikrer kompensasjon ved økonomisk tap, og dekker kostnader til rettshjelp som følge av identitetstyveri og krenkende nettpublisering.

Les mer

Dessuten, hvordan fungerer nettslett?

Nettslett er en tjeneste som gir deg advokatbistand hvis du blir utsatt for netthets, eller opplever at privat innhold kommer på avveie. Tjenesten er lansert i samarbeid med HELP forsikring. Med Nettslett har du et støtteapparat – en dedikert advokat og kontaktperson, som hjelper deg i en vanskelig situasjon. Hva er safe ID vakt? Slik fungerer SAFE ID-vakt

Der selges sensitiv informasjon til kriminelle som ønsker å utnytte dine brukerdata til blant annet økonomisk gevinst. Med ID-vakt får du beskjed hvis vi finner din kortinformasjon eller e-postadresser på avveie, slik at du kan sikre informasjonen din.

Du kan også spørre hvordan skjer id tyveri?

I et ID-tyveri eller identitetstyveri gir noen seg ut for å være en annen. Gjerningspersonen kan for eksempel stjele betalingsinformasjonen på bankkortet ditt. Vedkommende kan også bestille varer i ditt navn. ID-tyven kan bruke legitimasjonen din eller dokumenter med opplysninger om deg. Folk spør også hva kan svindlere gjøre med personnummer? Dersom noen har ditt fødselsnummer, er det relativt enkelt å opprette en falsk legitimasjon i ditt navn, men med eget bilde. Deretter kan svindlerne opprette nye kredittkort, opprette mobiltelefonabonnementer, kjøpe bil på kreditt, kjøpe møbler på kreditt på IKEA, kjøpe klær på kreditt hos H&M osv.

Angående dette, hva kan du gjøre for å beskytte deg mot id-tyveri?

Fysiske tiltak

  1. Bruk digitale postbokser og løsninger som digipost, E-boks samt avtalegiro og e-faktura.
  2. Lås postkassen din for å hindre tyveri av personopplysninger som kommer i posten.
  3. Riv i stykker eller brenn dokumenter som inneholder personopplysninger.
  4. Begrens antall kort og personopplysninger i lommebok og vesker.
Kan forsikring dekke svindel? Det finnes ingen andre forsikringer enn kredittkort hvor en blir refundert den svindlede summen. I andre former for forsikring, slik som for eksempel til hus og bil, er det derimot slik at forsikringene dine mest sannsynlig vil hjelpe deg med advokat. På den måten kan du føre saken mot svindlerne rimelig.

Hva dekker Plussforsikring?

Med Plussforsikring får du ikke bare dekket skader på skjermen. Du får også dekket andre skader mobilen din kan bli utsatt for, for eksempel skader på baksiden eller rammen, fuktskade og tyveri. I tillegg dekkes misbruk på abonnementet opptil 2 000,-. Hva koster Skjermforsikring? Skjermforsikringen koster som regel i overkant av 100 kroner per måned, mens plussforsikringen gjerne har en pris på mellom 150 og 200 kroner i måneden. Prisen påvirkes også av størrelsen på egenandelen. Egenandelen er den summen du selv må betale ved skader som gjør at du vil innløse forsikringen.

Og et annet spørsmål, hva dekker forsikring på mobil?

Med mobilforsikring er du sikret. Du kan forsikre mobiltelefonen din med verdigjenstandsforsikring. Forsikringen dekker alle typer skader og tyveri. Den dekker deg hvis du mister mobilen og den gjelder over hele verden.

By Darrey Kruk

Hvilken forsikring dekker mistet mobil? :: Hvordan si opp Telenor safe?
Nyttige lenker