Hjem > H > Hva Er Dårlig Med Digitale Spor?

Hva er dårlig med digitale spor?

Enorme datamengder

Det finnes dessuten mange åpne kilder til personopplysninger, slik som skattelister og telefonregistre. Samtidig blir verktøyene for å søke fram og kombinere mye av denne informasjon, stadig bedre, og mengden personopplysninger som samles inn av de store selskapene, er gigantiske.

Les mer

Hvem har tilgang til dine digitale spor?

Denne informasjonen kan hvem som helst lagre og bruke. Dersom du er logget inn hos Google samtidig som du er på et nettsamfunn, får Google tilgang til hva du gjør i nettsamfunnet og kan bruke denne informasjonen videre. Og et annet spørsmål, hva personvern betyr og innebærer? Personvern handler om retten til et privatliv og retten til å bestemme over egne personopplysninger. Alle mennesker har en ukrenkelig egenverdi. Som enkeltmenneske har du derfor rett på en privat sfære som du selv kontrollerer, hvor du kan handle fritt uten tvang eller innblanding fra staten eller andre mennesker.

Hva er digital dømmekraft?

Begrepet «digital dømmekraft» benyttes ofte om det å kunne ferdes på nett på en trygg og god måte. Med god digital dømmekraft kan man vurdere situasjoner i det digitale landskapet på en måte som beskytter både en selv og andre. Hva er et digitalt spor og hvordan blir det til? Digitale spor er et uttrykk som brukes for å beskrive de sporene som legges igjen ved bruk av internett. Dette er elektronisk informasjon som kan knyttes til en bruker, person, elektronisk verktøy, hendelse eller sted.

Du kan også spørre hvilke opplysninger er personopplysninger?

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Typiske personopplysninger er navn, adresse, telefonnummer, e-post og fødselsnummer. Tilsvarende, hvordan kan personopplysninger komme på avveie? Konkrete tilbakemeldinger, som for eksempel at ”fornavn stemmer ikke” kan misbrukes til vask av ulovlige databaser eller til å verifisere personopplysninger. Skjemaer, innloggingsløsninger og andre systemer som virksomheten bruker må sikres mot automatisk innhøsting av opplysninger.

Folk spør også hvor finner vi bestemmelser om personvern?

Retten til privatliv følger blant annet av den europeiske menneskerettskonvensjon (EMK) artikkel 8 og står sentralt i EUs personvernforordning (2016/679). Disse internasjonale regelsettene ligger til grunn for vår nasjonale personvernlovgivning. Hva er personvern Quizlet? Er en plikt som skal sikre at private opplysninger ikke går videre til uvedkommende. Sikrer personvern, hindrer at informasjo ikke går videre uten samtykke.

Er personvern det samme som taushetsplikt?

Personvern og informasjonssikkerhet går imidlertid lengre enn taushetsplikten. Reformens praktiske betydning for behandlingen av personopplysninger vil først og fremst være avhengig av systemer og rutiner som utvikles for saksbehandlingen og bruk av informasjonsteknologi.

By Popelka

Hva er digital praksis i barnehagen? :: Hvordan fjerne historikk?
Nyttige lenker