Hjem > H > Hva Betyr Digital Eksamen?

Hva betyr digital eksamen?

Digital skoleeksamen gjennomføres i sikker nettleser, en enkel nettleser som stenger tilgang til ressurser på maskinen din og på nett under eksamen. Du tar med din bærbare datamaskin (PC eller Mac) på eksamensdagen.

Les mer

Hva er digital hjemmeeksamen?

Det betyr at det du har gjort og/eller lastet opp, automatisk leveres når eksamenstiden går ut. Dette til forskjell fra skoleeksamen, hvor du leverer manuelt. Tilsvarende, hva er digital skoleeksamen? Ved digital skoleeksamen må du ta med deg din egen bærbare datamaskin til eksamen. Før eksamensdagen må du klargjøre maskinen din til eksamen, og du er selv ansvarlig for at din bærbare datamaskin fungerer under eksamen.

Hvordan levere oppgave i inspera?

Hvordan levere inn en besvarelse i Inspera:

  1. Logg på Inspera med Feide for å finne oppgavesettet.
  2. Besvar oppgaven i et worddokument på din egen maskin.
  3. Åpne prøven og velg Last opp fil.
  4. Du kan laste opp besvarelsen din flere ganger.
  5. Besvarelsen blir automatisk levert når fristen for innlevering er omme.
Tilsvarende, hvor finner man kandidatnummer på inspera? Du finner kandidatnummeret øverst i venstre hjørne når du er inne på prøven i Inspera.

I forhold til dette, kan man bruke ipad på eksamen?

Ingen regler om Ipad

I Utdanningsdirektoratets regelverk står det for skriftlig eksamen: «Alle hjelpemidler er tillatt. Unntak er internett og andre verktøy som tillater kommunikasjon.»
Man kan også spørre hvordan fungerer en hjemmeeksamen? En hjemmeeksamen er en eksamensoppgave der du uten overvåkning skal besvare en faglig oppgave utfra aktuell faglitteratur og pensum.

Du kan også spørre hvor finner jeg kandidatnummer på studentweb?

Studentnummer og kandidatnummer

Studenter som er oppmeldt til eksamen finner sitt kandidatnummer under «kommende hendelser» og «Aktive emner» i Studentweb.
Hvor finner jeg eksamen NTNU? Vurderingsform og tidspunkt for eksamen finner du i Studentweb eller på emnets nettside. Som hovedregel skal alle skriftlige hjemmearbeider leveres i eksamenssystemet Inspera Assessment.

Ta dette i betraktning, hva er inspera assessment?

Inspera Assessment er Universitetet i Bergens sitt system for digital vurdering. Systemet utvikles av Inspera AS i samarbeid med blant andre Universitetet i Bergen, Universitetet i Agder og Universitetet i Oslo. Systemet ble i hovedsak innført ved UiB våren 2015, og ble tatt i bruk i stor skala høsten 2015.

By Gwyneth Uranga

Hvordan logge inn på inspera? :: Kan man svømme med en Apple Watch?
Nyttige lenker