Hjem > H > Hvordan Ser Vi Hvitt Lys?

Hvordan ser vi hvitt lys?

Rent hvitt blir derfor undertiden bestemt som verken gul-, blå-, grønn-, rød- eller gråaktig (se NCS). En vanlig side i en bok vil for eksempel oppfattes som hvitt i en normal lesesituasjon. Men ved å skygge for lyset med hånden, og bevege hånden til og fra, kan man regulere skyggen fra nesten hvit til nesten svart.

Les mer

Angående dette, hva betyr fargen hvitt?

Hvitt er oppfattet som farge for lys, uskyld, renhet og fred. Men i Romerriket ble hvitt brukt for å uttrykke sorg, slik hvitt også forstås i Japan. Angående dette, hva betyr fargen blå? I middelalderen avløste blått etter hvert gull som uttrykk for himmelen og den hinsidige verden. Blått stod også for sannhet og evighet, ikke minst innen kirkelig kunst. Blå øyne er tradisjonelt blitt koblet sammen med trofasthet, oppriktighet og uskyld, mens «blått blod» betegner adelig byrd.

Du kan også spørre hvordan kan lys se hvitt ut selv om det inneholder mange farger?

Selv om vi sier at lyset er hvitt så inneholder det egentlig alle fargene i regnbuen. Disse forskjellige fargene har forskjellige bølgelengder. Luft er bygd opp av små partikler som kalles molekyler. Hvilke farger finner vi i det synlige lyset? Newton oppdaget i 1666 at et prisme kan dele opp hvitt lys i et kontinuerlig spektrum bestående av 7 farger: rødt, oransje, gult, grønt, blått, indigo og fiolett (ROGGBIF), og at kombinasjonen av disse fargene gir hvitt lys.

Hva er refleksjon og lysbrytning?

Et eksempel på refleksjon er en ball som reflekteres (spretter tilbake) fra bakken når man kaster den. Både lys, lyd og bølger kan reflekteres til mediet de kom fra når de støter mot en grenseflate. Refraksjon betyr brytning eller avbøying ved gjennomtrenging. I forhold til dette, hvilke farger symboliserer hva? Fargene kan symbolisere både noe positivt og noe negativt, og her er noen vanlige betydninger:

  • Rød. Positiv: kjærlighet, kraft, energi, mot og vilje.
  • Oransje. Positiv: glede, livsglede, aktivitet, vennskap.
  • Gul. Positiv: sol, lys, varme, glede, energi.
  • Rosa. Positiv: ro, femininitet, kjærlighet.
  • Lilla/fiolett.
  • Purpur.
  • Blå
  • Grønn.

Tilsvarende, hva er lys symbol for?

Ordspråket ex oriente lux («lyset kommer fra Østen») er ett eksempel på at lys står for visdom, forbundet med klarhet og stringens. Et lysende klart eller soleklart bevis er samtidig et strengt bevis. På den annen side blir lys som uttrykk for deltagende interesse (kjærlighet) også forbundet med sjelelig varme. Følgelig, hvilken farge symboliserer glede?

FargePositiveNegative
orangeGlede, livsglede, aktivitet, vennskap.uro
rødKjærlighet, kraft, energi, mot og viljekrig og revolusjon, raseri og aggresjon
rosaskaper ro, feminint, kjærlighet
purpurmakt, ære, prakt, kongelighet

Hva sier fargene om deg?

Veldig enkelt forklart, er det slik at varme farger, altså rødt, oransje, rosa, korall og gult, gir energi, mens kalde farger roer deg ned. Dette er farger som blått, grønt og kalde rosa- og lillatoner. Akromatiske farger (farger uten fargepigment) er nøytrale eller tyngende og deprimerende.

By Orlena

Hvordan lages blåfarge? :: Hvorfor bygde de Nidarosdomen?
Nyttige lenker