Hjem > N > Når Het Trondheim Trondhjem?

Når het Trondheim Trondhjem?

Byens navn ble ved lov av 1. januar 1930 endret fra Trondhjem til Nidaros, som var det eldste navnet på byen. Men etter en bitter navnestrid ble Nidaros ved lov av 6. mars 1931 byttet ut med Trondheim.

Les mer

Hva betyr Trondhjem?

Navnet «Trondheim» kommer av det norrøne ordet «Þróndheimr», der første del er fra «þrœndr» - «trønder», som trolig betyr «de sterke, fruktbare». Andre del er fra «heimr» - «oppholdssted». Det opprinnelige navnet på byen var Nidaros, som betyr «byen som ligger ved utløpet (osen) av elva Nid», altså Nidelva. Deretter, hva kaller man de som kommer fra trondheim?

Trondheim Tråante
LandNorge
FylkeTrøndelag
Statuskommune
InnbyggernavnTrondhjemmer, trondheimer

Når byttet Trondhjem navn?

Kjært barn har gjerne mange navn. I 1930 ble Nidaros det nye, offisielle navnet på byen som da var kjent som Trondhjem. I dag er navnet Trondheim, etter at Stortinget vedtok å gi byen tilbake sitt opprinnelige navn. Når var Trondheim hovedstad i Norge? Bysenteret (Midtbyen) ligger mellom Nidelva og Trondheimsfjorden. Byen ble ifølge sagafortellinger etablert av Olav Tryggvason i 997, og var Norges hovedstad mellom 1030 og 1217 (som den andre i rekken).

Hva heter de 5 største byene i Trøndelag?

De største tettstedene i fylket er Trondheim (191 771) innbyggere), Stjørdalshalsen (13 394), Steinkjer (12 932), Levanger (10 310), Namsos (8 358), Verdalsøra (8 451) og Orkanger (8 674). Hvor kommer Trøndersk fra? Trøndersk eller trøndsk er benevnelsen på talemålet i Trøndelag. Inkludert i dialektområdet eller nært beslektet er også talemålet på Nordmøre, i Bindal i Nordland, i Frostviken i Sverige og på Kvikne og i Elgå i Hedmark. Trøndersk tilhører den østnorske dialektgruppen.

Hvilken region er Trondheim?

Trøndelag er Norges tredje største fylke i areal, med sine drøye 41.000 kvadratkilometer. Samtidig er fylket landets fjerde mest folkerike fylke. Den nye regionen har to lokaliteter, Steinkjer og Trondheim. Derav, hva er trondheim mest kjent for? De mest populære destinasjonene er Nidarosdomen, Bakklandet og gåturer i Trondheim sentrum. Nå i det siste har de også sett at mange vil ta trikken opp mot Lian for å gå turer. - Det er flere og flere turister som ønsker å være aktiv når de kommer og til Trondheim.

Ta dette i betraktning, hva betyr nidelva?

Nidelva er hovedelva i Arendalsvassdraget i Aust-Agder. Den har navnet fra der Nisserelva og Fyresdalsåna renner sammen, og til utløpet ved Arendal.

By Banks

Hvorfor bygde de Nidarosdomen? :: Hvordan sendes en melding?
Nyttige lenker