Hjem > H > Hvordan Skrive Tankestrek På Tastaturet?

Hvordan skrive tankestrek på tastaturet?

På PC kan ein skrive tankestrek ved tastekombinasjonen Alt+0150. I Word kan ein skrive tankestrek ved å halde Ctrl-tasten inne mens ein trykkjer på minusteiknet på det numeriske tastaturet. På Mac gir Alt+bindestrek normal tankestrek, mens Alt+shift+bindestrek gir lang tankestrek.

Les mer

Hvordan bruke tankestrek i setning?

Foran replikker (direkte tale) kan vi bruke tankestrek (også kalt replikkstrek). – Pettersen, ropte hun, – kom inn og få kaffe. Tankestrek brukes for å angi ytterpunkter i tid og rom, tallområder og forhold mellom motpoler, partnere o.l. Streken svarer i slike tilfeller til fra til, mellom og. Følgelig, hvordan skrive bindestrek? En bindestrek (-) er et tegn som brukes til binde sammen orddeler og for å holde sammen et ord delt ved linjeskift. tankestrek ( –, —, m. fl. )

Deretter, når skal jeg bruke bindestrek?

Vi bruker bindestreken i sammensatte ord, og i noen tilfeller kan vi bruke den for å lette lesinga. Det skal ikke være mellomrom før og etter bindestreken unntatt ved uttrykk som for eksempel søn- og helligdager. Hvordan skrive minustegn? ALT+0254 þ Thorn (minuskel). ALT+8722 Tilsvarer Unicode-tegnet U+2212 og skal visstnok være det korrekte matematiske minustegnet. Dette tegnet virker dog ikke i alle Windows-programmer.

Angående dette, hvordan bruke sitatstrek?

Tankestrek brukes for å skape en litt lengre pause enn det et komma tilfører – og det klarer tankestreken å gjøre alene. Det skal med andre ord ikke stå noe komma eller annet tegn foran tankestreken – kun et mellomrom på hver side. Hvordan skrive en replikk? Replikkstrek. Vi kan benytte tankestrek/replikkstrek i stedet for anførselstegn ved direkte tale. Den skal ha ett mellomrom mellom seg og teksten som kommer etter.

Du kan også spørre hvordan skriver man direkte tale i en novelle?

Direkte tale er det å gjengi ordrett noe som har blitt sagt. Det som ble sagt, settes da oftest i anførselstegn. Eksempel: Hun sa: «Jeg skal spise middag». Når skal man bruke semikolon? Semikolon er en mellomting mellom et punktum og et komma og må ikke blandes sammen med kolon. Semikolon brukes til å lage et lite opphold mellom helsetninger (hovedsetninger) som hører nær sammen, for å understreke den nære sammenhengen mellom dem. I går hadde vi oksestek; i dag blir det nok lapskaus.

Derav, hva er bindestrek på norsk?

Bindestrek er et skrifttegn (-). En bindestrek er kortere enn en tankestrek, og brukes til andre formål. Bindestrek brukes i flere sammenhenger i norsk: for å markere orddeling, for eksempel når et ord må deles over to linjer.

By Lorraine

Hva betyr bindestrek i navn? :: Hvordan få tommer på tastatur?
Nyttige lenker