Hjem > H > Hvordan Forkorte Millioner?

Hvordan forkorte millioner?

Ordene for million og milliard kan forkortes:

  • million → mill.
  • milliard → mrd.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvordan skrive store tall i tekst?

Hovedregelen er at man bruker bokstaver ved små og omtrentlige tall. Uansett om man velger tall eller bokstaver, bør man være konsekvent innenfor hver setning eller hvert avsnitt – og på sammenliknbare steder i teksten. Hvordan skrive 100%? Tegnene % og o/oo skal ikke brukes sammen med avledningsendelser eller i sammensetninger. Altså ikke 100 %-ig, men hundreprosentig eller 100-prosentig; ikke volum-% og o/oo-kontroll, men volumprosent og promillekontroll.

Også, hvordan skrive ordenstall?

Ordenstall er tall som forteller om plassen i en rekke. Vi kan skrive dem med siffer og punktum eller med bokstaver. Ordenstallene regner vi som adjektiver. Dessuten, hvordan skrive tall under 10? Hovedregelen er at vi skriver små tall (til og med tolv) med bokstaver. Innenfor samme setning eller samme avsnitt bør vi være konsekvente og velge enten siffer eller bokstaver. Eksempel: barn mellom 6 og 14 år (ikke «mellom seks og 14 år»).

Hvordan skriver man et halvt?

ALT+0189 ½ Spesialtegn for en halv. Er det et eller ett? Bruk ett bare når du sikter til tallet 1 (i motsetning til 2 eller flere), eller når du ellers ville ha uttalt ordet med sterkt trykk. Bruk én t ellers.

Dessuten, hvordan skrives i hjel?

Men det er mange unntak frå regelen. I nokre tilfelle skal det alltid vere samanskriving, til dømes igjennom, sjølv om både i og gjennom kan stå aleine. Andre uttrykk skal delast, sjølv om delane ikkje kan stå aleine: i fjor, i hel / i hjel. Hvordan skrives vært? Verbet skal du bøye slik: Å være – nå er – i går var – har vært.

Hvordan skrives i såfall?

Språkrådet on Twitter: "@TryBern «I så fall».

By Augustus

Hvordan lage signatur på PDF? :: Hva starter mobilnummer på?
Nyttige lenker