Hjem > H > Hvordan Skrive Ä På Pc?

Hvordan skrive ä på PC?

De «svenske» tegnene ö og ä skriver man ved først å trykke på tasten med tødler (på norske tastatur til høyre for å-tasten) og dernest på a eller o.

Les mer

Derav, hvordan skrive paragraf på pc?

Normalt er paragraftegnet til venstre for tallet 1 på tastaturet. Dersom du ikke har paragraftegn på ditt tastatur, kan du (på Windows-maskiner) skrive det ved å holde ALT-tasten nede samtidig som du taster 0167 på det numeriske tastaturet. Så, hvordan få frem alfakrøll på pc? På de fleste norske PC-tastaturer kan man finne tegnet på 2-tallet ved å trykke Alt GR, eller ALT og CTRL samtidig, mens det på Apple Macintosh-maskiner ligger ved siden av enterknappen. Enkelte ignorerer Språkrådets anbefaling om å bruke navnet krøllalfa og kaller tegnet alfakrøll, æt og annet.

Angående dette, hvordan skrive alle tegn på tastaturet?

Hvordan lage alle symboler med tastaturet

  1. Ved å trykke på knappen genererer vi tegnet i «nede til venstre» (små bokstaver eller tall)
  2. Mens du trykker «SHIFT» (eller en tegning av en « pil opp «), tegnet i «øverst til venstre».
Hvordan få a med tødler? Om aksenttegn, apostrofer og anførselstegn
  1. trema, også kalt tødler, to prikker ved siden av hverandre over bokstaven, lages med TREMA eller ALT+0168.
  2. cirkumfleks, også kalt tak, møne eller hatt, en vinkel med spissen opp, en slags "v på hodet" over bokstaven, lages med SKIFT+TREMA eller ALT+0094.

Man kan også spørre hvordan få sitatstrek?

På PC kan ein skrive tankestrek ved tastekombinasjonen Alt+0150. I Word kan ein skrive tankestrek ved å halde Ctrl-tasten inne mens ein trykkjer på minusteiknet på det numeriske tastaturet. På Mac gir Alt+bindestrek normal tankestrek, mens Alt+shift+bindestrek gir lang tankestrek. Du kan også spørre hvordan bruke paragraftegn? Paragraftegnet brukes som oftest ved paragrafer i lovtekster, vedtekter, traktater, regler og liknende. Paragraftegnet brukes bare foran numeriske tall. Det skal være mellomrom mellom paragraftegnet og tallet. Bruk helst hardt mellomrom, så unngår du at paragraftegn og tall havner på hver sin linje ved orddeling.

Og et annet spørsmål, hvordan få tilnærmet lik?

Det finnes regler for avrunding, slik at forskjellen mellom nøyaktig svar og overslaget ikke blir for stort. Fordi svaret ikke er nøyaktig, erstattes likhetstegnet med tegnet for tilnærmet lik ≈ . Hvordan henvise til paragrafer? Det henvises til lovbestemmelser ved bruk av paragraftegnet «§». Det skal være mellomrom etter paragraftegnet. I lovhenvisninger med korttittel brukes ikke genitivsform. Det kan vises til flere paragrafer med to paragraftegn, uten mellomrom.

I forhold til dette, hvorfor kan jeg ikke skrive alfakrøll?

For å skrive @ kan du også benytte Ctrl+Alt+2.

By Zoara

Hvordan skrive millioner i tekst? :: Hvordan laver man en paragraf i Word?
Nyttige lenker