Hjem > H > Hvordan Skal En Referanseliste Se Ut?

Hvordan skal en referanseliste se ut?

Listen ordnes alfabetisk på første forfatters etternavn. Bruk fullt forfatternavn, men bruk initialer for fornavn når det er ukjent. Opp til ti forfattere: alle navn tas med i listen. Bruk kursiv på boktittel, navn på tidsskrift, navn på konferanse.

Les mer

Hvordan referere til Folkehelseinstituttet?

Nettside

  1. Eksempel 1: (Vinther, 2016)
  2. Eksempel 2: (Folkehelseinstituttet, 2020)
  3. Eksempel 3: (Nasjonalbiblioteket, u. å.)
Ta dette i betraktning, hvordan henvise til bøker? Henvisninger i teksten

I teksten oppgis kildens forfatter(e), årstall og eventuelt sidetall. Merk at sidetall er obligatorisk ved bruk av direkte sitat og anbefalt ved bruk av parafrasering/indirekte sitat. Henvisning til flere kilder i samme parentes skilles med semikolon.

Hvordan referere til bok med redaktør?

Tittel på kapittel: Undertittel. I Namn på redaktør(ar) (Red.), Tittel på boka: Undertittel (evt. utgåve, sidespenn for kapittelet). Forlag. Hvordan bruke APA 6th? APA-stilen er en referansestil som bruker forfatter og dato i parentesene i teksten. Referanselisten ordnes alfabetisk på forfatternes etternavn og skal inneholde opplysninger om hvem som har forfattet dokumentet, når det ble publisert, hva det heter og hvor det kommer fra (who, when, what, where).

Skal sitat stå i kursiv?

Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic]. Hvordan fører du et direkte sitat på mer enn 40 ord i oppgaven din når du bruker APA stil? Sitater. Direkte sitater på mindre enn 40 ord integreres i teksten og markeres med anførselstegn. Sitater på 40 ord eller mer skrives som et eget avsnitt med innrykk, uten anførselstegn.

Du kan også spørre hvordan sitere avsnitt?

Direkte sitat

Du klipper og limer deler av et avsnitt, legger det inn i hermetegn og skriver hvor sitatet er hentet fra i parentes bak eller i en fotnote.
Hvordan skrive et indirekte sitat? Dersom du bruker indirekte sitat, bør du alltid føre opp sidetal slik at lesaren raskt kan finne fram i kjelda og kontrollere fakta. Du viser til kjelda ved å skrive etternamnet til forfattaren og utgivingsåret med sidetal i parentes.

Hva er et direkte sitat?

Kortere sitater (< 40 ord) settes i anførselstegn i den vanlige teksten. Kildehenvisningen før setningens punktum. Lengre sitater (>= 40 ord) settes som egen tekstblokk, med innrykk, men uten anførselstegn.

By Hock Chajon

Hvordan sende et brev i retur? :: Hvordan skrive ut?
Nyttige lenker