Hjem > H > Hvordan Kan Man Starte En Innledning?

Hvordan kan man starte en innledning?

Innledningen bør, sammen med tittelen, fortelle leseren hva den drøftende artikkelen handler om. Her bruker vi to eksempler: Du har valgt tittelen Bør unge menn vente med å få lappen til de er 23 år? I innledningen kan du kort informere om bakgrunnen for at du stiller dette spørsmålet.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvor stor skal innledning være?

Generelt kan man si at innledningen skal være kort, gjerne bare noen få linjer. Innledningen har som oppgave å lede leseren inn i emnet og skape nysgjerrighet etter å lese resten. Hva er innledning i en tekst? Innledningen er viktig. Det er her leseren danner seg et førsteinntrykk av oppgaven din. Du skal derfor legge mye arbeid i å lage den så spennende og interessant som mulig, og utarbeide den slik at du fanger leserens oppmerksomhet og gir ham/henne lyst til å lese videre.

Ta dette i betraktning, hvordan skrive innledning resonnerende tekst?

Innledningen skal vekke leserens interesse

Begynnelse på oppgaven, presentasjon av emnet: I de aller første linjene av teksten din er det viktig å presentere selve emnet for oppgaven. Det er fint hvis du kan være litt kreativ og introdusere emnet på en måte som vekker interesse.
Du kan også spørre hvordan skrive en god innledning til en oppgave? I innledningen forteller man leseren hva som kommer:

  1. Først presenterer man tema.
  2. Hvis behov avgrenser man deretter temaet, og kommer fram til problemstillingen.
  3. Til slutt sier man noe om oppgavens oppbygging.

Følgelig, hva kjennetegner en innledning?

; begynnelse (til), utgangspunkt (for en utvikling e.l.) (vitenskapelig) fremstilling som skal føre leseren inn i en vitenskap, et fag e.l. I forhold til dette, hvordan skrive en god eksamensoppgave? Dette må en akademisk tekst inneholde

  1. Innledningen skal være kort, cirka ti prosent av teksten. Skriv om hvordan du tolker oppgaven, hva du vil skrive om og hvordan du har valgt å strukturere besvarelsen.
  2. I hoveddelen skal du svare på spørsmålene i oppgaven.
  3. Avslutningen skal være kort, cirka ti prosent av teksten.

Du kan også spørre hvordan skrive en god innledning bachelor?

Her skal du beskrive oppgavens tema. Innledningen din bør inneholde problemstilling og en begrunnelse for hvorfor du har valgt dette temaet. I tillegg skal du inkludere informasjon om avgrensninger. Etter dette, kan innledningen din gi en forklaring vedrørende bruksområde. Tilsvarende, hvordan å skrive en argumenterende tekst? En god argumenterende tekst har gjerne en artikkelstruktur, der man fanger leseren med en god overskrift, presenterer hva det handler om i en innledning, veier for og motargumenter i en hoveddel, og en avslutning som konkluderer hva hoveddelen handler om, der man også bør presentere sin egen mening klart og tydelig.

Så, hvordan begynne å skrive?

Begynn gjerne å skrive om det du syns er gøy. Skriv gjerne bare litt om gangen. Hvis du tar pauser FØR du har skrevet deg helt tom, er det lettere å ta opp igjen tråden. Presenter gjerne teksten din for andre, for eksempel i skrivegrupper, og be om tilbakemeldinger selv om du ikke er helt fornøyd enda.

By Nady

Hvordan bygge opp en resonnerende tekst? :: Hvordan formatere innholdsfortegnelse word?
Nyttige lenker