Hjem > H > Hvordan Er En E-Postadresse Bygd Opp?

Hvordan er en e-postadresse bygd opp?

En e-postadresse er bygd opp av et navn, en alfakrøll (@), og en henvisning til internettadressen til e-postleverandøren administrerer. For eksempel: [email protected].

Les mer

Hva står mail for?

E-post, forkortelse for elektronisk post, også kalt e-mail etter engelsk, er en elektronisk posttjeneste der dokumenter og meldinger blir sendt fra en datamaskin til en annen over et datanettverk. E-post sendes mellom brukere via e-posttjenere, såkalte SMTP-tjenere, på Internett. Følgelig, hvordan starte en epost? Skikk og bruk i formelle e-poster

  1. Gi e-posten en informativ og dekkende overskrift i emnefeltet.
  2. Skriv hovedbudskapet først, og unngå å ta opp mange temaer i én e-post.
  3. Skriv klart og konsist, med korte avsnitt og oversiktlig oppsett.
  4. Unngå å bruke store bokstaver for å framheve noe.

Hva er en formell e-post?

De fleste vet hva en e-post er. Men hva er en formell e-post? Dette er også en e-post, men forskjellen ligger i ordet ''formell''. Det er et adjektiv som forteller oss at denne e-post er ment for noen den som skriver ikke kjenner så godt. Når ble første mail sendt? 1971 – verdens første mail

I oktober 1971 ble den første mailen sendt. En mann med navn Ray Tomlinson lyktes da med å, via det militære nettverket Arpanet, sende en melding mellom to datamaskiner som sto en meter fra hverandre.

Hvordan lese mail på Google?

Logg på

  1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Skriv inn e-postadressen eller telefonnummeret samt passordet for Google-kontoen din. Hvis informasjonen allerede er fylt ut og du må logge på en annen konto, klikker du på Bruk en annen konto.
Hvordan skrive hyggelig epost? Dette bør du gjøre når du skriver e-post
  1. Bruk emnefeltet rett. Innboksen til folk flest er en sambafest.
  2. Begynn med en hilsen, og bruk gjerne navn.
  3. Hold deg til ett tema.
  4. Kom til poenget og vær strukturert.
  5. Skriv i korte avsnitt.
  6. Ikke la e-posten bli for kort.
  7. Tilpass deg og responder i samme stil.
  8. Avslutt på vennlig vis.

Man kan også spørre hvordan å skrive et formelt brev?

Slik starter du et offentlig brev

Når du skal skrive et offentlig brev bør du starte med å skrive inn din personlige informasjon. Benytt deg av høyre hjørnet på dokumentet og før inn fullt navn og adresse. Under postadressen kan du også inkludere eventuelle e-postadresser eller telefonnummer.
Hvordan starte en engelsk mail? Formelle brev stilet til en institusjon eller person uten navn bør innledes med «Dear Sir», «Dear Madam» eller «Dear Sir or Madam». Vanlige forretningsbrev, der du kjenner navnet på den du skriver til, bør begynne med «Dear Mr Jones» (bruk aldri Mister når du bruker navn) eller «Dear Ms Jones».

I forhold til dette, hva vil det si å være formell?

Formell kan bety noe som følger de vedtatte former, som er bundet av formene, for eksempel «han er meget formell». Noe som er formelt, stemmer med en viss form, visse vedtatte regler, læresetninger, forskrifter, bestemmelser eller lover, for eksempel «et formelt riktig bevis».

By Samira

Hvordan skriver Mvh i mail? :: Hva betyr ordet omslag?
Nyttige lenker