Hjem > H > Hvordan Skrive Ordenstall?

Hvordan skrive ordenstall?

Ordenstall er tall som forteller om plassen i en rekke. Vi kan skrive dem med siffer og punktum eller med bokstaver. Ordenstallene regner vi som adjektiver.

Les mer

Tilsvarende, hvordan skrive måned og år?

I vanlig tekst skriver vi datoer med rekkefølgen dag–måned–år. Dersom årstall er utelatt, skal det være punktum etter dag og måned. Du kan også spørre hvordan skriver man 17? 17 (sytten) er det naturlige tallet som kommer etter 16 og kommer før 18.

Dessuten, hvordan skrives 1000?

1000
Latinsk prefiksmilli
SI-prefikskilo
RomertallM
Binærtall1111101000
Også, hvordan skrive norsk nummer? Landkoden til Noreg er 47. Skal ein gje telefonnummeret sitt til folk som ringjer frå utlandet skriv ein +47 framfor nummeret.

Hvordan skriver man årsdagen?

Dei einaste rette skrivemåtane er 50-årsdag og femtiårsdag. Det same gjeld 50-årslag og femtiårslag eller -fest. Hvordan skrive en milliard med tall? En milliard er det samme som det naturlige tallet 1 000 000 000, 109 eller tusen millioner.

Hvordan skrive 1 med bokstaver?

Små tall. Vanligvis brukes bokstaver ved små tall (0–12) i løpende tekst: Nils er fem år. Han har tre fotballer. Deretter, hvordan bruke tegnsetting? Tegnsetting

  1. Apostrofen står mellom eller etter bokstaver og kan se slik ut: ' Tegnet blir brukt til å markere at bokstaver er sløyfet, eller til å lage genitiv i ord som slutter på s, x og z.
  2. Kolon bruker vi blant annet ved direkte tale og oppregning.
  3. Komma er et skilletegn som vi bruker inne i ytringer.

Også, skal man ha punktum etter forkortelse?

Det skal ikke være punktum ved forbokstavord (initialord) og ved forkortelser for mål, vekt, mynt, grunnstoff og bøkene i Bibelen.

By Shurwood Ganiron

Hvordan skrive 1 med bokstaver? :: Hvordan skrive store tall?
Nyttige lenker