Hjem > H > Hvordan Skrive 1000?

Hvordan skrive 1000?

Kan ein skriva 10000, eller må det vera 10 000 med mellomrom? Er det ulike reglar for tekst og formlar? Det normale er 10 000, anten det er i løpande tekst eller i matematiske oppstillingar. Det finst eitt unntak, og det er i visse rekneark og liknande der maskina ikkje kan rekna rett dersom talet står med mellomrom.

Les mer

Hvordan forkorte kroner?

Tradisjonelt forkortes både norske, danske og svenske kroner som «kr.»; for å skille norske kroner fra danske og svenske brukes tradisjonelt også forkortelsen «nkr.» ISO 4217-koden for valutaen er NOK, en betegnelse som dominerer i internasjonale sammenhenger. Skal det være punktum etter kr? Ikke punktum i forkortelser for myntenheter:

kr. nkr. dkr. skr.

Folk spør også hvordan skrive millioner i tekst?

1½ time og 5,1 million eller 5,1 millioner

Etter brøker skal du bruke entall: 1½ time. Etter tall med desimaler (blandede tall) brukes flertall når tallet etter desimalkommaet er høyere enn 1: Vi skriver altså 0,3 millioner og 1,4 milliarder.
Hva er tusenskilletegn? Tusenskille, tusentegn eller tusenskilletegn (mer generelt siffergruppeseparator) er et relatert konsept som brukes for å skille store tallgrupper ved å dele opp i grupper av tre desimaler. De vanligste tusenskillene er mellomrom, punktum og komma.

Hvordan forkorte per dags dato?

Dersom man skal si det samme med norske ord, benytter man forkortelsen, altså PR. HODE. Eksempelvis skriver man også KASSABEHOLDNING PR. DD. Følgelig, hvordan forkorte for eksempel?

A
f.født/fødd
feb.februar
f.eks.for eksempel
fhv. (bokmål)forhenværende

Også, hvordan forkorte i forbindelse med?

ifm. i forbindelse med (ikke normert av Språkrådet) og lite i bruk. Norsk forkortingsordbok (Cappelen) fører opp «ifb.» som forkortelse for «i forbindelse med», men dette er like ulogisk som om man skulle forkorte «i henhold til» uten t til slutt. Skal man ha punktum etter forkortelse? Det skal ikke være punktum ved forbokstavord (initialord) og ved forkortelser for mål, vekt, mynt, grunnstoff og bøkene i Bibelen.

Hvordan bruke tegnsetting?

Tegnsetting

  1. Apostrofen står mellom eller etter bokstaver og kan se slik ut: ' Tegnet blir brukt til å markere at bokstaver er sløyfet, eller til å lage genitiv i ord som slutter på s, x og z.
  2. Kolon bruker vi blant annet ved direkte tale og oppregning.
  3. Komma er et skilletegn som vi bruker inne i ytringer.

By Cesaria

Er det punktum etter tall? :: Hva skjer når man kliner?
Nyttige lenker