Hjem > H > Hvordan Sjekke Registreringsnummer På Bil?

Hvordan sjekke registreringsnummer på bil?

Det har lenge vært mulig å få visse kjøretøyopplysninger gjennom en SMS-tjeneste man må betale for, men nå kan du også finne opplysninger om kjøretøy og eiere på vegvesen.no. Dette er gratis, men krever at du logger deg inn på «Din side», som igjen krever at du har BankID eller annen sikker identifikasjonsløsning.

Les mer

Derav, er rammenummer og understellsnummer det samme?

Rammenummer/ understellsnummer/ chassisnummer/ motornummer. Du kan også spørre hvordan ser et vin nummer ut? VIN-nummeret er skrevet i form av 17 tegn. Det består av bokstaver og tall. Likevel brukes ikke bokstaver som «O» eller «I», fordi de kan forveksles med tallene «0» eller «1». Hvert nummer er unikt og tilordnet et bestemt kjøretøy.

Ta dette i betraktning, hvordan finne eier av gamle kjøretøy?

Slik gjør du det. Tjenesten finner du ved å logge deg inn på vegvesen.no/dinside. Klikk deg inn på Kjøretøy og velg Finn eier- og kjøretøyopplysninger. Der kan du søke opp alle registrerte kjøretøy. Hvor finner jeg chassisnummeret? Chassisnummer/understellsnummer kan du finne i bilens vognkort. Hvis du ikke finner det der kan du enkelt søke opp bilens registreringsnummer på Vegvesenet sine sine nettsider for kjøretøyopplysninger. Chassisnummeret finner du under fanen "Registreringsdata".

Og et annet spørsmål, hvem eier bilen med reg nummer?

Nå kan du selv logge deg inn på Din side på vegvesen.no og finne opplysninger om kjøretøy og eiere, og det uten at det koster deg noe. Du har også fram til nå hatt mulighet til å finne ut hvem som eier et bestemt kjøretøy via en SMS-tjeneste du måtte betale for. Og et annet spørsmål, hvordan finne ut hvilke biler en person eier? Lurer du på dette, kan du nå enkelt finne ut dette selv på vegvesen.no. På vegvesen.no kan du søke opp hvilke biler som står registrert på en person, hvem som eier en bil og nå også eierhistorikken til en bestemt bil.

Hvordan avregistrerer man en bil?

Ønsker du å avregistrere et kjøretøy må du levere inn skiltene til en trafikkstasjon. Skiltene oppbevares gratis på trafikkstasjonen i seks måneder. Etter seks måneder blir skiltene makulert. Du kan også sende skilt i posten, til trafikkstasjonens postadresse. Hva betyr chassisnummeret? Chassisnummer vil også avsløre hvilken årsmodell bilen din egentlig tilhører (selv om det står "første gangs registrert" i vognkortet - betyr dette bare når den kom hit til landet, ikke nødvendigvis når den ble satt sammen på fabrikken). I overgangsår kan dette være meget viktig.

Hva sier chassisnummer?

På de de aller fleste vanlige biler skal det tiende tegnet i chassisnummeret gi informasjon om årsmodell. Er det en A er det 2010, er det B er det 2011, C = 2012, D = 2013 osv. osv.

By Hale Hagon

Hva betyr VIN nr? :: Hvordan sjekke om dynamo er defekt?
Nyttige lenker