Hjem > H > Hvordan Låse Elbillader?

Hvordan låse Elbillader?

Står laderen plassert på et sted med trafikk, kan du låse laderen fysisk med hengelås, samt kreve at man må autentisere seg med en RFID-brikke for å få ladet. Laderen vil i fremtiden også støtte OCPP, slik at du kan leie ut laderen mot betaling.

Les mer

Hvordan lade på offentlige ladestasjoner?

Slik bruker du ladestasjoner

Brikken må være registrert hos Fortum Charge & Drive, via deres app. På kommunens ladeplasser brukes RFID-brikken bare til å åpne laderen. Disse ladestasjonene har en type 2-kontakt. Du må ha med ladekabel med type 2 for å lade.
Man kan også spørre hvilke ladekabler trenger man? Skal du kjøpe en ladeledning i dag, skal det være en med Type 2 i den enden du skal koble til ladestasjonen. Så godt som alle offentlige ladestasjoner har Type 2. Ladekontakten på bilen din vil sannsynligvis være Type 2 om bilen er ny, eller Type 1 dersom det er en noe eldre elbil fra en asiatisk bilprodusent.

Og et annet spørsmål, hva er forskjell på 1-fas og 3-fas?

Et ladesystem kan enten være 1-fas eller 3-fas. Dette beskriver hvor mange ledere som benyttes til å overføre strømmen til bilen. Hvis 3-fas benyttes lades bilen tre ganger raskere ved samme amperstyrke (antall amper). Det vanligste er 1-fas lading og alle biler kan lade 1-fas. Hva er 3-fas kabel? 3-fase kabler har, som navnet tilsier, 3 faseledere fremfor 1. Dette benyttes for å oppnå 400V, som betyr større total effekt igjennom kabelen med spenningen (“trykket”) fordelt over flere ledere.

Hvordan låse opp Easee?

Hvis du har låst ladekabelen permanent:

  1. Hold berøringsknappen over lysstripen på Easee-ladeboksen til den blir grønn.
  2. Logg deg på det trådløse nettverket som blir opprettet av Easee-ladeboksen.
  3. Åpne nettleseren på telefonen din, gå til 192.168.4.1 og skriv inn PIN-koden.
Hvordan bruke Easee key? Metode 2 – Skann RFID-brikken på laderen:
  1. Logg på Easee.cloud.
  2. Velg Profil.
  3. Velg Easee key.
  4. Klikk på "Bruk lader til å skanne RFID-nøkkel"
  5. Velg laderen du vil bruke.
  6. Hold nøkkelen mot laderen innen 15 sekunder har gått.
  7. Skriv inn et an nøkkelnavn for Easee Key-en, f.eks. " Bilnøkler"
  8. Trykk Legg til.

Hvordan løsne ladekabel?

Trykk ladepluggen godt inn, og bruk bilens fjernkontroll til først å låse bilen, deretter åpne den igjen. Hvis dette ikke hjelper, prøv å trykke på bilens startknapp, deretter stoppe den igjen, og sjekk om pluggen har løsnet. Husk å trykke ladepluggen godt inn mellom hver gang, for å unngå at låsepinnen er i klem. Så, kan jeg lade uten ladebrikke? Ved hjelp av en smarttelefon kan du få tilgang og betale for lading uten å ha ladebrikke eller abonnement hos en ladeoperatør. Betalingen trekkes fra ditt bankkort som du legger inn ved registrering. For deg som ikke har smarttelefon fungerer også SMS.

Du kan også spørre kan man lade uten ladebrikke?

Trenger jeg en spesiell ladebrikke? Mange lurer på om du trenger en egen ladebrikke for hver ladeoperatør, eller om Elbilforeningens ladebrikke er bedre enn andre brikker. Svaret på dette er NEI. Du trenger kun én ladebrikke, og du kan bruke en ladebrikke uansett hvor den kommer fra.

By Pernick

Hvordan bestille Ladebrikke? :: Hva betyr svak sikkerhet på nettet?
Nyttige lenker