Hjem > H > Hvordan Sette Inn Kildehenvisning I Word?

Hvordan sette inn kildehenvisning i Word?

Opprette kildeliste

Klikk der du vil sette inn kildelisten. i Avsnitt-gruppen på Hjem-fanen. Klikk på Sett inn kildeliste på Referanser-fanen i Kildeliste-gruppen. Klikk på kategorien du vil inkludere i kildelisten, i Kategori-boksen.

Les mer

Hvordan sette opp kildehenvisning?

Det skal stå i parentes, i rekkefølge: forfatter, årstall og evt sidetall, og skal atskilles med komma. Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste. Hva skal stå i fotnote? Når du bruker fotnoter setter du et tall etter teksten det skal refereres til. Selve fotnoten (kildehenvisningen) plasseres enten nederst på siden, i margen eller i slutten av teksten. Fotnoter kan brukes når noe i teksten skal forklares, for eksempel når et begrep skal utdypes.

Ta dette i betraktning, hvordan skrive inn kilder fra nettet?

Forfatter. (år, dato). Tittel. Hentet fra URL. Hvordan få hengende innrykk i Word? Hvordan lage et hengende innrykk på Google Dokumenter

Det gjelder også mobilversjonen av Google Docs for Android og IOS. Følg disse enkle trinnene: Klikk på Utsikt og sørg for at Vis linjal alternativet er merket av. På linjalen, som ligger øverst, vil du se en blå opp og ned trekant og et blått rektangel.

Så, hvordan skrive kildehenvisning i tekst?

APA-stil i den løpende teksten. I dette systemet skal kildehenvisningen settes i parentes i den løpende teksten. Henvisningen skal inneholde forfatter, utgivelsesår og sidetall. Bruk kildehenvisning både ved sitat og ved parafrase. Hvordan henvise til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Også, hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde. Man kan også spørre hvilken referansestil? Det finnes mange ulike måter å henvise fra kilden brukt i teksten til referanselisten. Dette kan for eksempel være stiler som i teksten oppgir forfatter og årstall, fotnoter eller et nummer for referansen. Hvilken stil du skal bruke er avhengig av faget du studerer.

Man kan også spørre skal sitater være i kursiv?

Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic].

By Keele Depeyster

Hvordan sette inn en fotnote? :: Hvordan sette opp en innholdsfortegnelse?
Nyttige lenker