Hjem > H > Hvilke Regnskapsposter Hører Hjemme I Resultatregnskapet?

Hvilke regnskapsposter hører hjemme i resultatregnskapet?

RESULTATREGNSKAP

  • salgsinntekt.
  • annen driftsinntekt.
  • varekostnad.
  • endring i beholdning av varer under tilvirkning og ferdig tilvirkede varer.
  • lønnskostnad.
  • avskrivning på varige driftsmidler og immaterielle eiendeler.
  • nedskrivning av varige driftsmidler og immaterielle eiendeler.
  • annen driftskostnad.

Les mer

Hvordan regne ut balansen?

Summen av eiendeler og egenkapital/gjeld skal være lik null, det vil si balanseres (derav navnet balanse). Man kan også spørre hva er forskjellen på et resultatregnskap og balanseregnskap? Resultatregnskapet viser inntekter, kostnader og et positivt eller negativt resultat som blir beskrevet som overskudd eller underskudd. Forskjellen på balanseregnskap og resultatregnskap er at balansen viser eiendeler, egenkapital og gjeld, mens resultatregnskapet viser overskudd eller underskudd.

Hvordan finner man årsresultatet?

Man tar for seg alle inntekter og trekker fra alle utgifter, og kommer dermed frem til årsresultatet. Årsresultat er kort og godt det virksomheten sitter igjen med etter at alle utgifter er tatt med. I forhold til dette, hva består balansen av? Alle regnskapspliktige virksomheter må utarbeide en balanse som viser selskapets økonomiske stilling per periodeavslutning. Balansen består av to sider, med eiendeler på den ene siden, og gjeld og egenkapital på den andre siden. De to sidene skal være balansert, det vil si like store og de utgjør da til sammen null.

Hvor føres avdrag i regnskapet?

Nedbetaling av lån kan registreres på Annet Fri postering. Det er viktig å skille mellom avdrag, gebyr og renter. Avdrag føres "Til" 2220 Gjeld til kredittinstitusjoner, gebyr "Til" 7770 Bankgebyr og renter "Til" 8151 Rentekostnad banklån. Vi viser her et eksempel på nedbetaling av et banklån fra driftskontoen. Dessuten, hva betyr minus i regnskap? Resultat er selskapets inntekter minus utgifter for en gitt periode. Resultatet viser om foretaket har gått med overskudd (positivt resultat) eller underskudd (negativt resultat). Det blir som regel spesifisert om resultatet gjelder før skatt eller etter skatt.

Hva viser en resultatoppstilling?

En resultatoppstilling gjelder for en avgrenset periode, f. eks. ett år eller èn måned. Viser inntekter minus kostnader og dermed om det ble fortjeneste eller tap. Hva er et Balansebudsjett? Et balansebudsjett gir deg oversikten over din bedrifts forventede balanse ved utløpet av en periode – og gir deg dermed informasjon om den økonomiske situasjonen i din bedrift på dette tidspunktet.

Og et annet spørsmål, hvordan regne ut eiendeler?

Eiendeler = Egenkapital + gjeld

Eiendeler er alt som selskapet eier, enten det er varer, maskiner, aksjer eller kontanter. Den andre siden av likningen er egenkapital og gjeld.

By Martell Tupick

Hvordan får man god balanse? :: Hvor mye strøm bruker en router?
Nyttige lenker