Hjem > H > Hvordan Sette Opp Kildehenvisning?

Hvordan sette opp kildehenvisning?

Det skal stå i parentes, i rekkefølge: forfatter, årstall og evt sidetall, og skal atskilles med komma. Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste.

Les mer

Man kan også spørre hvordan skriver man kilder i en oppgave?

I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72. Hvordan føre inn kilder i Word? Klikk Sett inn sitat på Referanser-fanen. Velg typen kilden du vil bruke (for eksempel en bok inndeling eller et nettsted) i dialogboksen Opprett kilde ved siden av Typen kilde. Skriv inn informasjonen for kilden, og klikk OK.

Hvordan få hengende innrykk i Word?

Hvordan lage et hengende innrykk på Google Dokumenter

Det gjelder også mobilversjonen av Google Docs for Android og IOS. Følg disse enkle trinnene: Klikk på Utsikt og sørg for at Vis linjal alternativet er merket av. På linjalen, som ligger øverst, vil du se en blå opp og ned trekant og et blått rektangel.
Tilsvarende, hvordan sette inn figurliste i word? Sette inn en tabell med figurer

  1. Klikk i dokumentet der du vil sette inn figurlisten.
  2. Klikk Referanser > Sett inn figurliste. Obs!: Hvis Word dokumentet ikke er maksimert, er det ikke sikkert alternativet Sett inn figurliste er synlig.
  3. Du kan justere format ogalternativer idialogboksen Figurliste. Klikk OK.

Angående dette, hvordan skrive kildehenvisning i tekst?

APA-stil i den løpende teksten. I dette systemet skal kildehenvisningen settes i parentes i den løpende teksten. Henvisningen skal inneholde forfatter, utgivelsesår og sidetall. Bruk kildehenvisning både ved sitat og ved parafrase. Angående dette, hvordan henvise til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Ta dette i betraktning, hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde. Hvordan skrive kilder uten forfatter? «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks. 1: [1] Universitetet i Stavanger.

Deretter, hva er en god kilde?

Store norske leksikon er en god kilde, hvor innholdet er skrevet av fagpersoner, og faktasjekket. På skolen er ofte Wikipedia ansett som en dårlig kilde, som du ikke skal henvise til. Det er derimot mye godt stoff også her, og mange av artiklene på Wikipedia viser til andre gode kilder.

By Adolf

Hvordan bruke referanseverktøy i Word? :: Hva menes med vertsnavn?
Nyttige lenker