Hjem > H > Hvordan Kryptere Et Pdf Dokument?

Hvordan kryptere et pdf dokument?

Slik legger du til passord og tillatelser i PDF-filer:

  1. Åpne en fil i Acrobat og velg Verktøy > Beskytt.
  2. Velg om du ønsker å begrense redigering med et passord, eller om du vil kryptere filen med et sertifikat eller et passord.
  3. Angi ønsket passord eller sikkerhetsmetode.
  4. Klikk på OK og Lagre.

Les mer

Hvordan kryptere en Excel Fil?

Beskytte en Excel-fil

  1. Velg Fil > Info.
  2. Velg boksen Beskytt arbeidsbok, og velg Krypter med passord.
  3. Skriv inn et passord i Passord-boksen, og velg deretter OK.
  4. Bekreft passordet i boksen Skriv inn passordet på nytt, og velg deretter OK.
Hvordan låse opp et skrivebeskyttet dokument? Hvis du med skrivebeskyttet mener at dokumentet er skrivebskyttet (markert som endelig) i Word, er det bare å åpne dokumentet, trykke Office-knappen og velge den samme kommandoen igjen. Da fjernes skrivebeskyttelsen. Hvis du har skrivebeskyttet selve filen endrer du dette ved å høyreklikke på filen og åpne Egenskaper.

Kan man sende personopplysninger på mail?

Datatilsynet er ikke positive til å sende personopplysninger over e-post, og spesielt ikke fødselsnummer (11 siffer). Dette fordi e-post er en «åpen» løsning og faren for feilsendelse i tillegg er stor. Hvilke opplysninger kan sendes på mail? E-post kun skal brukes til å sende åpen informasjon. Kryptert e-post kan benyttes til å sende konfidensiell informasjon. Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post. Det er ikke tillatt å starte eller videresende kjedebrev eller e-post med støtende, undertrykkende eller diskriminerende innhold.

Og et annet spørsmål, hva er sensitive opplysninger?

Eksempler på slike opplysninger er en persons rasemessige eller etniske bakgrunn, politiske oppfatning, religion, filosofiske overbevisning eller medlemskap i fagforening. Også helseforhold (som allergier, sykefravær, legebesøk og graviditet) og seksuelle forhold og orientering vil være sensitive opplysninger. Angående dette, er sms kryptert? Du kan sende en SMS i stedet, eller du kan vente til du eller den andre personen får tilgang til RCS igjen. Merk: SMS/MMS-meldinger blir ikke ende-til-ende-kryptert.

Hva er ende til ende kryptering?

Ende-til-ende-kryptering sikrer at bare du og personen du snakker med, kan få tilgang til meldingene. Meldingene (og filene) kryptes før de sendes over nettverket med en nøkkel som bare deles mellom deg og mottakeren. Bare mottakeren kan dekryptere og lese meldingen. Man kan også spørre kan ikke kryptere mappe? Du bruker følgende metode i Windows 10 til å kryptere innholdet i en fil eller en mappe: Høyreklikk mappen eller filen du vil kryptere, og velg deretter Egenskaper. Velg Generelt-fanen, og velg deretter Avansert. Merk av for Krypter innhold for å sikre data, klikk OK, og klikk deretter OK på nytt.

Dessuten, hvordan lage passord på filer?

Beskytt et dokument med et passord

  1. Gå til Fil->-informasjon>Beskytt > krypter med passord.
  2. Skriv inn et passord, og skriv det deretter inn på nytt for å bekrefte det.
  3. Lagre filen for å sikre at passordet trer i kraft.

By Stilla Naomi

Er det gebyr på Vipps? :: Hva er en kryptert mail?
Nyttige lenker