Hjem > H > Hvordan Finne Riktig Skrue?

Hvordan finne riktig skrue?

Skruen bør være dobbelt så lang som emnet du skal feste. Så må du også ta hensyn til diameteren på skruen. Er det stor belastning går du for en så stor diameter som mulig, uten at det sprekker opp. Bruker du en dobbeltgjenget skrue klarer den mye større belastning enn en enkeltgjenget.

Les mer

Hva betyr C4 på skruer?

Hva er forskjellen på overflatebehandlingen? Skruer i kvaliteten syrefast A4 har høyest korrosjonsklasse og har den sterkeste overflatbehandlingen. De er laget av herdet karbonstål og er i korrosjonsklasse C5. Skruer i rustfri A2 er laget av uherdet stål og i korrosjonsklasse C4. Derav, hva er selvborende skruer? De fleste skruer er i dag selvborende, dvs. de har entrende spiss som gjør det lett å skru dem inn. Delgjengete skruer har tynnere hals enn gjengene – dermed kan det emnet du skal feste, trekkes ekstra godt inn til underlaget via hodet.

Følgelig, hvilke skruer til stenderverk?

I de fleste tilfeller er sponskruen et riktig valg, men det finnes også skruer til helt spesifikke oppgaver. PLATER PÅ VEGGER. Når du skrur fast sponplater til et stenderverk av tre, er sponskruen selvsagt opplagt. Hva er forskjellen på syrefast og rustfritt? Syrefast stål tilhører denne kategorien av rustfritt stål. En svært vanlig legering i denne kategorien er 18/8-stål (eller 18/10-stål) som er legert med 18 % krom og 8 % (10 %) nikkel.

Så, hva betyr m10?

Gjengemåla starter med en stor M etterfulgt av et tall. M betyr at gjengene er metriske, tallet viser til stordiameteren. Og et annet spørsmål, hvilke skruer til impregnert? Hvilke typer skruer finnes?

  • Belagte skruer er laget av herdet stål med en blankgalvanisert CorrSeal overflatebehandling, brukes til trykkimregnert virke og mindre terrasser i innenlandsklima.
  • Rustfrie skruer er laget av edelt metall som kan bøyes, mens galvaniserte er stivere og dermed knekker lettere.

Hva betyr A2 på skruer?

I Norge bruker vi benevnelsene A2 for rustfritt og A4 for syrefast. Mange mener nok A4 syrefast når de henviser til rustfritt. Det finnes et utall typer rustfritt/syrefast stål med ulike egenskaper, som brukes til ulike formål. Hvilken type skruer? Hvis du bare skal vite en eneste ting om skruer, så er det at den bør være dobbelt så lang som tykkelsen på det du skrur fast. Dette er en god huskeregel, og selv om den først og fremst gjelder for tre, kan den også brukes på andre materialer hvis du er usikker på hvilken skruelengde du skal ha.

Hva er å forbore?

Jo tettere på kanten av treet eller endeveden, desto større er risikoen for at treet sprekker, selv med selvskjærende skruer. Så når du skal skru tett på kanten av treet, skal du altså forbore.

By Bella Blick

Hvordan bruke selvborende skruer? :: Hvordan merke flere bilder på mac?
Nyttige lenker