Hjem > H > Hvordan Får Cellene Energi?

Hvordan får cellene energi?

Energiproduksjon i cellene

Cellene kan utnytte energien i næringsstoffer som karbohydrater, proteiner og fett. Kjemiske, energirike forbindelser i disse molekylene omdannes til en form for energi som cellene kan utnytte, nemlig ATP - adenosin trifosfat.

Les mer

Hvor ligger de indre organene?

Man skiller mellom ytre organer og indre organer. Eksempelvis er hud, lemmer, ører, nese m.m. ytre organer, mens hjerte, blodårer, lever,nyrer osv. er indre organer, altså organer som er dekket av kroppens ytre lag (huden). Hva er kroppens største indre organ? Kroppens største indre organ er tynntarmen. Helt utstrekt er den over 6 meter lang.

Dessuten, hvor på kroppen er nyrene?

Nyrene. Nyrene ligger på bakveggen i buken bak tarmene like ovenfor midjen, en på hver siden av ryggsøylen. Nyrene er skilt fra fordøyelsesorganene med en bindehinne (peritoneum). Hvert nyre inneholder mer enn 1 million ørsmå filterenheter som vi kaller nefroner. Hvilket organ veier mest? Kroppens tyngste organ er huden. Den veier ca. 3,6 kilo hos en voksen person.

Hva er det største Organe i kroppen?

16) Kroppens største indre organ er tynntarmen. Helt utstrekt er den over 6 meter lang. Hvor mange typer vev har vi? Det er fire hovedtyper vev i kroppen hos alle dyr, inkludert mennesker og mindre flercellede organismer som insekter.

Hva er det mest av i kroppen?

Hydrogenatomene er de vi har aller flest av i kroppen, men siden hvert hydrogenatom er bittelite så blir det ikke mange kilo hydrogen til sammen likevel. Oksygenatomene er større og tyngre, og oksygen er derfor det grunn- stoffet som utgjør flest kilo av kroppen din. Karbon, med symbolet C, kalles livets grunnstoff. Hvilke deler av nerveceller kan kroppen reparere? Hvilke deler av en nervecelle kan kroppen reparere, og hvilke kan kroppen ikke reparere? Hvis selve cellekroppen er ødelagt, kan den ikke repareres eller erstattes av en annen nervecelle. Hvis bare nerveutløperen er skadet, kan den repareres ved at den gror ut igjen.

Hva inneholder kroppen vår?

Absolutt alt i kroppen vår består av celler. En celle består av små organeller, som igjen er bygget opp av proteiner. Proteinene igjen er satt sammen av aminosyrer. Alt i kroppen vår er altså bygget opp av proteiner og aminsoryrer.

By Marilin Shinaberry

Hva selger Elkjøp? :: Hvor mange organsystem har vi?
Nyttige lenker