Hjem > H > Hvordan Observere Barn I Lek?

Hvordan observere barn i lek?

Mange barn lærer av å observere andre i lek, noe de må få tid og rom til å gjøre. For å hjelpe barna med å utvikle god lekekompetanse må de ansatte være til stede der barna leker. De voksne observerer leken og reflekterer over det de opplever og erfarer.

Les mer

Hvordan invitere barn til deltagelse?

Når barna deltar i ulike aktiviteter, bør de voksne sette ord på det barna gjør, og invitere til samtaler rundt det barna er opptatt av. På denne måten blir aktivitet og språk knyttet sammen. Den voksne tilpasser seg barnas språk for deretter å tilføre mer på barnas premisser. Så, hvordan møte barn i barnehagen? Søker blikkontakt med barnet, følger barnets blikk og initiativ og gir god og varm respons. Deler gjerne glede med barnet. Møter barn med ubetinget kjærlighet. Vi ønsker at barna opplever at uansett hva de gjør så liker vi dem.

Hvordan få barn til å tro på seg selv?

Ti måter å få glade og selvsikre barn

  1. Vurder dine komplimenter. Barn trenger rikelig med oppmuntring, enten de skal lære å gå, kaste en ball eller tegne.
  2. Ikke redd barnet.
  3. Gi barna valg.
  4. Positivt fokus.
  5. Dyrk interessene.
  6. Frem problemløseren.
  7. La barnet hjelpe.
  8. Bruk tid med andre voksne.
I forhold til dette, hva kan observasjon av barns lek gi deg kunnskaper om? Vi kan observere barnas lek for å se om det er noen av barna som faller utenfor leken, eller som av andre grunner ikke klarer å være med på de andres lek. Vi kan også se etter om noen av barna opptrer på en slik måte at det forstyrrer eller ødelegger leken, for eksempel ved å slå, ta ting fra andre og lignende.

Hva er Observasjonsmetoder?

Observasjon betyr å iaktta det som skjer på en særlig oppmerksom måte. I barnehagen bruker vi ulike observasjonsmetoder avhengig av situasjon og hva vi ønsker å observere. Hensikten med observasjon er å kunne hjelpe og støtte barnet til en best mulig utvikling. Ta dette i betraktning, hvordan stille spørsmål til barn? Åpne spørsmål kjennetegnes ved at de er spørsmål hvor den som spør ikke har forhåndsbestemt hva som er et korrekt svar. Et eksempel på åpne spørsmål er «Hvorfor er det slik, tror du?» For deg som barnehagelærer er dette kanskje et presist spørsmål, da du faktisk vil vite hvordan barnet tenker.

Også, hva er regellek?

Lek der en må følge bestemte regler, paradis, sisten, gjemsel osv. Følgelig, hvorfor bruke konkreter? Konkreter er et virkemiddel vi kan ta i bruk for å visualisere ord, for å bidra til økt forståelse, for å bekrefte forståelse og som et redskap for å holde på barns oppmerksomhet. Dessuten kan bruk av konkreter være spennende, for konkreter kan brukes til å dramatisere hendelsesforløp, for eksempel fra ei bok.

Hvorfor er det viktig at alle barn får uttrykke seg?

De yngste barna kan ikke fortelle med ord om noe er bra, vondt eller vanskelig, men med kroppen og med nonverbale kommunikasjonssignaler kan de gi uttrykk for hvordan de opplever hverdagen. Etter hvert blir barna i større grad i stand til å sette ord på følelsene, behovene og tankene sine.

By Ilan Goodland

Hva er viktig for barn i barnehagen? :: Hvor mange organsystemer har vi i kroppen?
Nyttige lenker