Hjem > N > Når Er Luftfuktigheten Høyest?

Når er luftfuktigheten høyest?

Vår, sommer og høst er det som regel for høy luftfuktighet inne. Høy luftfuktighet i seg selv er ikke farlig, men høy fuktighet innendørs over tid vil skape gode vekstvilkår for mugg, sopp og råte. Mange insekter og skadedyr liker også høy fuktighet. Mugg trives godt ved relativ fuktighet over 60% til 70%.

Les mer

Hvorfor blir det høy luftfuktighet?

De største bidragene til høy luftfuktighet i hjemmet er:

Matlaging gir mellom 0,2 og 1 liter vann i døgnet. Middag laget på gasskomfyr gir 0,5 til 1 liter vann i tillegg. En stor klesvask som tørkes i stua gir 2 til 3 liter vann. Dusjing med åpen dør til badet kan gi 1 til 3 liter vann.
Ta dette i betraktning, hva er forskjellen på absolutt og relativ fuktighet? Den absolutte fuktigheten angis gjerne i gram vanndamp per kubikkmeter luft. I motsetning til absolutt fuktighet snakker man også om relativ fuktighet, som er forholdet mellom den absolutte fuktigheten og den maksimale fuktigheten som er mulig ved gitt temperatur.

Og et annet spørsmål, hva måles fuktighet i?

Luftfuktighet kalles også relativ fuktighet. Den måles i prosent, og er det samme som innholdet av vanndamp i luften. Når luftfuktigheten når 100 prosent blir den til tåke i luften eller dugg på overflater. Derav, hvordan oppstår fuktighet? Hvis vi tilfører mer vanndamp enn dette, kan ikke lufta holde på den – og noe av vanndampen vil kondensere til vanndråper. Siden varm luft kan holde på mer fuktighet enn kald luft, vil vanndampen i lufta kondensere til vanndråper når den avkjøles.

Ta dette i betraktning, hvordan få ned luftfuktighet i kjeller?

Tiltak mot fukt i kjelleren:

  1. Ventilasjon.
  2. Avfukter.
  3. Led bort regn- og smeltevann.
  4. Utvendig isolering og drenering.
  5. Innvendig etterisolering.
  6. Innvendige tettetiltak.
  7. Elektroosmose.
  8. Elektroosmose: Fuktigheten drives ut fuktighet med pulserende likestrøm.
I forhold til dette, hvordan bruke balansert ventilasjon? Et balansert ventilasjonsanlegg er et viftesystem som leverer frisk, renset luft og trekker ut brukt luft. Mellom 70 og 90 prosent av varmen fra den gamle luften blir overført til ny luft. Den nye luften fordeles jevnt og ferdig oppvarmet rundt i boligen.

Hvordan bli kvitt fukt på soverom?

Soverommet er uten ventilasjon om natten. Fukten fra de som sover setter seg dermed på vegger og inventar i rommet og fukter dette ned. Lufting om natten vil minske problemet. Lufting om dagen hjelper lite, da rommet kjøles ytterligere ned og vi får ikke fukten ut av vegger, sengetøy og annet. Også, er luftfukter sunt? - Vi anbefaler ikke bruk av luftfuktere, sier rådgiver Rose Lyngra ved Astma- og Allergiforbundet (NAAF) til DinSide. Det er sånn at det som regel er nok fuktighet i norske hjem. Dersom luften kjennes tørr ut, kan det heller være på grunn av større mengder støvpartikler i lufta. Vi anbefaler heller luftrenser.

Deretter, hva er dugg punkt?

Duggpunkt er den temperaturen en gassmengde må avkjøles til, uten at trykket og dampinnholdet endres, for at den skal bli mettet.

By Bremble

Hva betyr det at en motor er 2 liter? :: Hvordan måle relativ luftfuktighet?
Nyttige lenker