Hjem > H > Hvordan Referere Til Sangtekst?

Hvordan referere til sangtekst?

Du må innhente skriftlig tillatelse fra opphavsmannen hvis du vil bruke hele tekster, som for eksempel dikt og sangtekster i oppgaven din. Unntaket er hvis det er gått mer enn 70 år siden opphavsmannens død. Kildekritikk kan, i følge Store Norske Leksikon, defineres som "kritisk behandling av kilder".

Les mer

Hva gjør jeg hvis verket har flere forfattere?

Ved flere medforfattere skal listen alfabetiseres ut fra førsteforfatteren. Har en forfatter skrevet flere verk, skal de ordnes kronologisk med eldste årstall først. Har en forfatter skrevet flere verk i samme år brukes a, b, c, etter årstallet for å skille arbeidene. Hvordan henvise til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Følgelig, skal sitat stå i kursiv?

Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic]. Hvordan sitere avsnitt? Direkte sitat

Du klipper og limer deler av et avsnitt, legger det inn i hermetegn og skriver hvor sitatet er hentet fra i parentes bak eller i en fotnote.

Hvordan skrive indirekte sitat?

Dersom du bruker indirekte sitat, bør du alltid føre opp sidetal slik at lesaren raskt kan finne fram i kjelda og kontrollere fakta. Du viser til kjelda ved å skrive etternamnet til forfattaren og utgivingsåret med sidetal i parentes. Deretter, hvordan referere til kilder nettsider? APA-eksempel for nettside, blogg, e-post

  1. I TEKSTEN:
  2. I LITTERATURLISTA: Merk deg at tittelen på nettsider ikkje skal skrivast i kursiv. Nettside med personleg forfattar:
  3. I ENDNOTE: Vel «Web page».

Hvordan sortere referanseliste?

Sortere en liste alfabetisk i Word

  1. Merk listen du vil sortere.
  2. Gå til Hjem->Sorter.
  3. Angi Sorter ettertil Avsnitt og Tekst.
  4. Velg Stigende (A til Å) eller Synkende (Å til A).
  5. Velg OK.
Så, hvordan skrive kildeliste med flere forfattere? Referanse i løpende tekst får følgende form:
  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)

Hva er et direkte sitat?

Kortere sitater (< 40 ord) settes i anførselstegn i den vanlige teksten. Kildehenvisningen før setningens punktum. Lengre sitater (>= 40 ord) settes som egen tekstblokk, med innrykk, men uten anførselstegn.

By Miru Agustino

Hvordan referere til kilde uten årstall? :: Hvordan sitere seg selv?
Nyttige lenker