Hjem > H > Hvordan Klippe Coleus?

Hvordan klippe Coleus?

Coleus er enkel å ta stiklinger av – bare klipp av en stilk eller to og sett de i små vaser med vann til de får røtter – så kan du plante de i jord. Som hos en del andre planter, vil det at du klipper den ned faktisk føre til mer vekst – planten vil óg buske seg og bli kraftigere, mer robust og enda finere.

Les mer

Hvordan få en fyldig Coleus?

For at ikke planten skal vokse opp til en tynn stilk, velger man å toppe planten. Du kan også knipe lengre nede, sideskudd vil dukke opp. Nå får planten tid til å vokse seg kraftig i hovedstammen, noe som er viktig om man vil ha en stor og fyldig plante. Hvordan stelle lykkekløver? Oxalis, også kjent som Lykkekløver, holder seg godt både inne og ute. Bladene kan imidlertid folde seg sammen om den ikke får nok lys. Et godt tips mot slutten av sesongen er å sette den ned i kjelleren. La den visne ned, så kommer den opp igjen til neste år.

Folk spør også er lykkekløver giftig?

Lykkekløver og mange av de andre artene er spiselige. Man skal allikevel være forsiktig med inntak av for mye Oxalis siden de inneholder mye syre. Men både bladene og blomstene kan være flott pynt på mat og i salaten. Også, hvordan stelle gjøksyre? Råd om stell

Gjøksyren settes lyst, i sol til halvskygge. Unngå sterkt direkte sollys. Gjennomvann jorden og la den tørke lett opp mellom hver vanning. Tilfør næring gjennom hele vekstsesongen, fra vår til høst.

Hva brukes Oxalis til?

De hvite blomstene kan også spises, og med sine vakre fiolette årer pynter de godt opp i salatbollen, eller de kan brukes som pynt på kaker og desserter. Bladene til gjøkesyre inneholder ganske mye oksalsyre, og det er denne som gir planten den syrlige smaken. Når blomstrer gjøkesyre? Bladstilken er rødaktig, og småbladene folder seg sammen ved regnvær og om kvelden. Bladene smaker syrlig (derav navnet) og ble tidligere brukt i salater. Gjøkesyre blomstrer i april-juni med hvite til bleklilla, klokkeformede blomster med lilla eller purpurfargede årer. Blomstene sitter enkeltvis og er halvt nikkende.

Hvordan stelle Gullranke?

Trives på lyse steder, unngå direkte sollys. La den tørke lett opp mellom vanning. Den liker å bli dusjet på bladene. Gullranken er en populær klassiker som du kan ha som hengeplante, du kan også støtte den opp enten med støttepinner eller opp etter espalier. Kan man ta stiklinger av alle planter? Man kan ta stiklinger av nesten alle planter, men pilea, coleus, monstera og gullranke er spesielt enkle å lykkes med.

Når er det best å ta avleggere?

Den beste tiden å ta stiklinger på er den tiden da plantene vokser fortest. Det vil si i den lyse årstiden, spesielt om våren. Om vinteren er det så lite lys at veksten går sakte. Der vi har tatt stiklingen, er det et åpent sår på planten.

By Genna Reemer

Hvordan avlytte en mobil telefon? :: Hvordan ta vare på Oxalis?
Nyttige lenker