Hjem > H > Hvilke Gasser Er De Viktigste Klimagassene?

Hvilke gasser er de viktigste klimagassene?

Klimagassene er en viktig del av det naturlige kretsløpet

De vanligste klimagassene er vanndamp (H2O), karbondioksid (CO2), metan (CH4) og lystgass (N2O). Alle er naturlige gasser som er en nødvendig del av atmosfæren.

Les mer

Hva er konsekvensene av økt drivhuseffekt?

Mange av de gassene som bryter ned ozonet i stratosfæren, er samtidig drivhusgasser. En økning av dem kan derfor føre til både høyere gjennomsnittstemperatur på jorda og samtidig økt ultrafiolett stråling ved jordoverflaten. Det vil kunne bli en katastrofal klimaendring for både mennesker, dyr og planter. Hvor mye av CO2 utslippet er menneskeskapt? - Bare 4 prosent av CO2 i atmosfæren er menneskeskapt.

I forhold til dette, hvor mye prosent co2 er det i atmosfæren?

De tre store bestanddelene av luften, og dermed i jordens atmosfære, er nitrogen, oksygen og argon. Etter volum inneholder tørr luft rundt 78 % nitrogen, 21 % oksygen, 1 % argon, 0,04 % karbondioksid og små mengder av andre gasser. Luft inneholder også en varierende mengde vanndamp. Hvor mye CO2 er menneskeskapt? Det at bare 4 prosent av CO2 i atmosfæren er menneskeskapt er et tilbakevendende argument i klimadebatten, ofte fremmet av selverklærte klimarealister. Og siden 4 prosent utgjør kun 16 ppm av dagens CO2-nivå på 410 ppm så er argumentet at menneskeskapt CO2 umulig kan være viktig for klimaet og klimaendringene.

Hvor mange bærekraftsmål er det og hvilke tre bolker er de delt inn i?

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å stoppe klimaendringene, utrydde fattigdom og bekjempe ulikhet innen 2030. Ved å se på FNs bærekraftsmål kan vi se hvor mye forskjellig bærekraftig utvikling kan bety. Her finner vi 17 hovedmål og 169 delmål. Disse målene kan deles inn i 3 ulike deler eller bolker. Ta dette i betraktning, hvilken energikilde er mest brukt i verden for produksjon av elektrisk energi? Vannkraft står fortsatt for mest av den fornybare kraften med 16 prosent av total kraftproduksjon. Sol og vind er oppe i snaut 10 prosent, mens andre teknologier (bl. a. bioenergi) står for rundt 2 prosent.

Hvilke tiltak og virkemidler er det FNs klimapanel anbefaler for å redusere utslipp av klimagasser?

Eksempler på hva vi kan gjøre for å kutte i klimagassutslipp

FNs klimapanel mener vi må redusere utslippene fra energisektoren. Da er det viktig å bygge ut vann-, vind-, og solkraftverk, fremfor olje og kullindustri.
Du kan også spørre hvor mye co2 slipper norge ut i 2020? Norges utslipp av klimagasser var i 2020 på 49,3 millioner tonn CO2-ekvivalenter, ifølge endelige tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er 2,1 millioner tonn lavere enn i 1990, en nedgang på 4,2 prosent.

Så, hvor mye co2 slipper norge ut i forhold til resten av verden?

Verdens CO2 utslipp er ca 33 Gigatonn , Norges totale utslipp er iflg. SSB 52.000 tonn CO2, så hvis Norge fikk kuttet alt utslipp, vi kan jo doble det for å vise regnestykket enklere. 100.000 tonn CO2, delt på verdens 33 000 000 000 tonn, store tall dette her. Norges andel av utslippene blir 0,000003030 % .

By Wartow Garreh

Hvordan måle luftkvalitet? :: Hvordan fungerer lydbølger?
Nyttige lenker