Hjem > H > Hvordan Bruke En Megger?

Hvordan bruke en megger?

Megger, eldre betegnelse av isolasjonsmåler der betegnelse kom av at skalaen var gradert i megaohm, er et transportabelt ohmmeter for måling av resistans i område 1000–100000 megaohm ved en likespenning i område 250–1000 volt, spesielt beregnet på å kontrollere isolasjon av elektriske ledninger og kabler.

Les mer

Hvordan måle for å se om man har jordfeil?

Dette gjøres ved å sette en målepinne mot jord og sette en testspenning på 250, 500 eller 1000V og måle en og en ledning for å lokalisere hvor "lekkasjen" finner sted. Om instrumentet gir utslag så betyr dette at det er forbindelse mellom den aktuelle strømlederen og jord. Angående dette, hvordan måle varmefolie? For å teste kan du forsøke å legge noe gummi (yogamatte?) eller lignende oppå varmefolien en liten stund. Er folien montert under gulv, eller "tester" du en bit som ikke er montert? En "løs" bit som ikke er montert vil føles relativt kald pga varmetapet.

Hvordan finne feil på varmekabler?

En enkel måte å feilsøke på er å koble den til direkte i en topolet bryter. Da utelukker man regulatoren. Man trenger heller ikke måleapparater hvis man feilsøker på denne måten. Blir det varmt så er kabelen i orden og regulatoren defekt. Ta dette i betraktning, hvordan virker en varmekabel? Varmekabelen fungerer når den spenningssettes, det fører til at det flyter strøm gjennom kabelen og gjør den varm. En varmekabel kan ha en-leder kabel eller to-leder kabel, ved bruk av en-leder skal man gå ut fra termostat og tilbake, mens to-leder ansluttes i enden av rommet.

Hva er de 5 sikre?

Vi har hovedsakelig fem sikre punkter som vi følger uansett hvor i landet installasjonen finner sted:

  1. Risikovurdering (rapport og veiledning)
  2. Risikovurdering (sjekkliste)
  3. Kursfortegnelse (skjema)
  4. Sluttkontroll (rapport)
  5. Samsvarserklæring (skjema)
Tilsvarende, hva skal en samsvarserklæring inneholde? Samsvarserklæringen skal inneholde følgende opplysninger:

Hvilken installasjonsvirksomhet som har forestått arbeidet. Om arbeidene gjelder nyanlegg, utvidelse eller endring av det elektriske anlegget. En beskrivelse av de utførte arbeidene. Hvilke normer og spesifikasjoner som ligger til grunn for arbeidet.

Hvordan måle Utjevningsforbindelse?

Punkter i jordingssystemet måles ved en firepunkts målemetode. Det påtrykkes en høy strøm, og spenningsfallet måles. Dette gir grunnlag for å beregne resistans med høy oppløsning og stor nøyaktighet. Høy målestrøm i kretsen og separat måling av spenningsfall gir et nøyaktig resultat for motstand i sløyfen. Hvilke målinger vil du utføre før man setter spenning på anlegget? Før man tar å måler anlegget eller setter på spenning, skal det kontrolleres visuelt, om anlegget er i bra stand, at det ikke er noen synlige feil eller noe man har glemt. Ved visuell kontroll sjekker man om alt er koblet riktig, at det er satt opp deksler og at det ikke er ledere man ikke har koblet.

Angående dette, hvorfor utføres kontinuitetsmåling?

Kontinuitetsmåling gjøres for å sikre at en ikke bare har forbindelse med jord men også kvalitetsmåle koblingen for å se om det er god kontakt. For å regne ut om en har tilfredstillende kontinuitet så kan man lese litt om emnet i montørhåndboka.

By France Branot

Hvordan regne ut Kondisjonstallet? :: Er 37 5 grader feber?
Nyttige lenker