Hjem > H > Hvordan Lage Fine Notater?

Hvordan lage fine notater?

Det viktigste med å ta notater er at du kopler ny informasjon i sammenheng med eksisterende kunnskap. Dette gjør at du må bruke hjernen aktivt, noe som gjør at du husker mer av notatene. Du husker også mer når du tar notater med egne ord fremfor å notere ordrett fra foreleser eller forfatteren av boka.

Les mer

Derav, hva er bra med tankekart?

Du får langt bedre oversikt, notatene blir bedre organisert og enklere å bruke. Du sparer tid på mange typer arbeidsoppgaver. Du øker forståelsen når du noterer fra kurs, foredrag og fagbøker. Du stimulerer flere områder i hjernen som gjør at du tenker mer kreativt og logisk. Hvordan lage tankekart i PowerPoint? Lag ditt tankekart i PowerPoint

Disse forhåndslagde diagrammene gir deg en kickstart. Så klikk på Insert og velg SmartArt i Illustrations av båndet. Du vil se at SmartArt-oppsettene også er rikelig. For et tankekart bygger du fra en sentral idé som gjør hierarkidiagrammene til de beste valgene.

Hvorfor bruker vi tankekart?

Fordeler ved tankekart

Du får langt bedre oversikt, notatene blir bedre organisert og enklere å bruke. Du sparer tid på mange typer arbeidsoppgaver. Du øker forståelsen når du noterer fra kurs, foredrag og fagbøker. Du stimulerer flere områder i hjernen som gjør at du tenker mer kreativt og logisk.
Hva er et notat? Notat betyr opptegnelse, anmerkning eller redegjørelse.

Og et annet spørsmål, hvordan få god studieteknikk?

Sett av tid til å studere: Sett av nok tid hver uke til studier. Bruk denne tiden aktivt. Aktiv læring: Ta notater, gjør oppgaver, hør deg selv, snakk med andre, fortell andre om det du har lært. Ta notater: Ta notater i forelesningene, seminarene og fra pensum. Deretter, hva skal et notat inneholde? Notatet bør inneholde (innledes med) noe som har karakter av referat eller sammendrag. Her gjelder det å får fram hva som er det eller de sentrale spørsmål som belyses i artikkelen eller bokkapitlet. Det kan også være greit å si litt om forfatterens tilnærming eller metode.

Tilsvarende, hva er de beste studieteknikkene?

2.Når du er på forelesning

  • Kom forberedt. Forelesninger fungerer best når du har gjort deg kjent med stoffet før forelesningen.
  • Ta smarte notater. Å notere kan hjelpe deg til å holde oppe konsentrasjonen under lange forelesninger, men pass på så du ikke mister tråden.
  • Vær aktiv. Still spørsmål og bidra i diskusjoner.
Og et annet spørsmål, hvordan lese pensum effektivt? Lær om hvordan du kan bli en mer effektiv student!
  1. Dra bort! Når du sitter hjemme er du omgitt av tingene dine, og alle tingene forteller deg noe.
  2. Lag en leseplan, og ikke følg den.
  3. Skaff deg oversikt.
  4. Bruk farger.
  5. Avtal en lesedate.
  6. Slå av mobilen.
  7. Bruk penn og papir i stedet for datamaskin.
  8. Avgrens pensumet.

Når på dagen lærer man best?

Denne studien støtter argumentet om at skole- og arbeidsdager bør starte senere, fordi den beste tiden for studenter å lære på er senere enn vanlig undervisning starter. Studentene lærer altså best mellom klokken 11 på formiddagen og 21.30 på kvelden.

By Thorma Waheeda

Hvordan bli mer effektiv student? :: Hvor mye er en horde?
Nyttige lenker